Oostende maakt kans op 3 West-Vlaamse Toerismeprijzen

Oostende maakt kans op 3 West-Vlaamse Toerismeprijzen

Donderdag 14 juni 2018 — Westtoer maakte gisteren de kanshebbers voor de West-Vlaamse Toerismeprijzen bekend. Oostende maakt in elke categorie kans op een award. De genomineerden voor Oostende zijn de vernieuwde Winter in Oostende (innovatie- en creativiteitsprijs), Hubert Rubbens (prijs van de verdienste) en Xavier Vercaemst (beste ondernemer). De nominaties gebeurden door een vakjury uit meer dan 70 inzendingen.

Algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw Peter Craeymeersch is zeer opgetogen met de nominatie voor Winter in Oostende: “Er werd ontzettend hard gewerkt aan de nieuwe Winter in Oostende. Het werd een totaalconcept met zowel aandacht voor evenementen, communicatie als betrokkenheid van de handelaars. Grote blikvangers waren Winter in het Park en de spectaculaire lichttunnel boven de Adolf Buylstraat. Deze nominatie toont aan dat we op de goede weg zijn.”

Burgemeester Johan Vande Lanotte is ook zeer blij met de nominatie van Hubert Rubbens en Xavier Vercaemst: Hubert Rubbens is samen met de vrijwilligers van de gelijknamige vzw de drijvende kracht achter Oostende voor Anker, het grootste maritieme evenement van de kust. Dit grootschalige event lokt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers naar Oostende verspreid over vier dagen. Het geeft een stevige boost aan de hotelbezetting en zorgt voor extra omzet bij de lokale horeca. Xavier Vercaemst is dan weer één van de bezielers van de groep C-Hotels. Deze groep opende onlangs in Oostende het splinternieuwe hotel Upstairs en is reeds eigenaar van Hotel Andromeda en Hotel Burlington. Hun investeringen in de stad geven een blijk van veel geloof in het potentieel van onze Stad aan Zee.”

De West-Vlaamse Toerismeprijzen worden op 25 september uitgereikt in Kursaal Oostende.

Upstairs Hotel
Upstairs Hotel
Xavier Vercaemst - C-Hotels
Oostende voor Anker
Hubert Rubbens
Winter in Oostende - Winter in het Park
Winter in Oostende
Winter in Oostende - Spectaculaire Lichttunnel
Winter in Oostende - Spectaculaire Lichttunnel