Oostende pakt je in tijdens de feestdagen met groots winterspektakel

O come all ye faithful to Oostende deze winter. De Stad aan Zee zet dit jaar nog groter in op de feestdagen! Verwacht je aan een waar winterspektakel met adembenemende kerstverlichting, een schaatspiste op de vijver in het Leopoldpark, bezoek van de echte kerstman én een heus belevingsparcours aan winterse activiteiten in de stad.

Dikke Mathilde gesluierd in een sneeuwjasje. De mast van Mercator omhuld door een fonkelend, ijzig laagje. Fort Napoleon omringd door een uitgestrekt, wit duinentapijt. Zelfs met temperaturen onder nul blijft kuieren door Oostende een magisch tafereel. Zeker nu de stad aan zee deze winter nog grootser uitpakt met activiteiten tijdens de kerstperiode. Winterpret à l’Ostendaise! Sta je al te popelen?  Fotografe Frieke Janssens vereeuwigde de nostalgische wintersfeer van Oostende alvast in enkele suikerzoete portretten.

Pièces uniques van de kersttradities
Het feeërieke Leopoldpark is dit jaar voor het eerst het felbegeerde decor van een op-en-top gezellige kerstmarkt. Op ‘Winter in het Park’ bieden een vijftigtal typische chalets er stuk voor stuk internationale én typische Ostendsche producten aan. Bezoekers kunnen ook hun schaatskunsten bovenhalen op de nabijgelegen vijver.

All I want for Christmas is a Christmas market. Of twee? De Stad aan Zee etaleert niet één maar twee gezellige kerstmarkten dit najaar! Ook het charmante Vissersplein en Kadzandbonenstraat worden deze kerstvakantie overgoten met een kerstsausje: van chalets met glühwein tot kerstanimatie en een aangepast muziekprogramma. Jong en oud zullen zich vergapen aan de meer dan 150 kerstbomen die de “Christmas Village” doen baden in het warmste licht van het jaar!
Activiteiten om je warm te houden
Oostende start de kerstperiode met een zalige Late Night Shopping avond. Meer dan 150 winkels gooien hun deuren uitzonderlijk open tot 21u om iedereen te ontvangen met een klein geschenkje, hapjes en een glaasje. Zet je kerstmuts op, geniet van verschillende dj-sets en laat je inspireren tijdens de modeshows.

Nog meer winters spektakel? Het Malter Circus strijkt neer in Oostende voor een flitsende kerstshow doordrenkt van voldoende nostalgie. En ook Kursaal Oostende laat cultuurfanaten niet op hun kersthonger zitten en komt met een primeur! Met Alice in Wonderland On Ice brengen ze het magische avontuur van Lewis Carroll voor twee dagen naar de kust. Laat je door deze internationale groep kunstschaatsers meevoeren in een van de mooiste sprookjes aller tijden.En de allerkleinsten hebben ook geluk! Zij kunnen 16 en 17 december persoonlijk hun cadeau-wishlist afgeven aan de enige echte Kerstman uit Lapland. Het Huis van de Kerstman op het Wapenplein is dan ook dé ideale plek voor jouw kerstfoto.

Duizend-en-één winternachten in Oostende
Oostende is een plek met een uitgebreide histoire, doorspekt van traditie. Elk jaar toasten duizenden feestvierders samen op het nieuwe jaar met spectaculair vuurwerk op het strand. En, zoals traditie betaamt, sluit de Stad aan Zee de kerstvakantie officieel af met een verfrissende duik in de Noordzee.

Ook helemaal zin gekregen om de winter te trotseren in Oostende? Boek tussen 1 december en 7 januari een overnachting op visitoostende.be/winter en krijg er een heus verwenpakket bij met cultuurtickets, drankjes, tickets voor winterse activiteiten en ga zo maar door.

PRAKTISCH
Winter in het Park

Leopoldpark
1 december 2017 tot 7 januari 2018

Christmas Village
Vissersplein & Kadzandbonenstraat
21 december 2017 tot 2 januari 2018

Huis van de Kerstman
Wapenplein
1 december 2017 tot 7 januari 2018 met op 16 en 17 december bezoek van de echte Kerstman uit Lapland!

Late Night Shopping
1 december 2017

Kerstshoppen en winteranimatie in de stad
Doorlopend van 1 december 2017 tot 7 januari 2018

Kerstcircus
Groentemarkt
23 december tot 7 januari 2018

Alice in Wonderland On Ice
Kursaal Oostende
27 & 28 december 2017

Spectaculair eindejaarsvuurwerk
Groot Strand
31 december 2017

Frisse Nieuwjaarsduik
Strand t.h.v. 3 Gapers
6 januari 2018 Alle info via www.visitoostende.be/winter 
 

Voor extra info, beelden of aanvragen voor winacties aarzel niet om contact op te nemen met:
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende