Oostende voor Anker breekt record met 250.000 bezoekers voor de 18e editie!

Oostende voor Anker breekt record met 250.000 bezoekers voor de 18e editie!

Met 250.000 bezoekers over 4 dagen heeft de 18de editie van Oostende voor Anker, het grootste maritieme evenement in België, alle records verbroken.

Verspreid over 4 dagen konden de bezoekers genieten van 145 klassieke schepen, 110 optredens, 100 standen, een parade met reuzen, …

Het centrale thema “De binnenscheepvaart” gaf mooi weer hoe vrouwen en kinderen vroeger de schepen voort trokken. Naast een 50-tal binnenlandse schepen stond de rijke maritieme geschiedenis van de Loire Vallei ook in de schijnwerpers met een ambachtendorp en de komst van een 5-tal gabares (platbodems van de Loire) die via de kanalen en rivieren naar Oostende voor Anker gevaren zijn!

“Veel bezoekers kozen voor het openbaar vervoer om naar Oostende te komen. Met de trein kom je onmiddellijk midden in het evenement terecht. De nieuwe parkeertoren aan het station werd ook volop gebruikt. En in samenspraak met de NMBS werd de Strandparking op donderdagmiddag ook opengezet voor het volledige verlengde weekend van Oostende voor Anker.” vertelt Peter Craeymeersch, Algemeen Directeur van Toerisme Oostende vzw.

De blikvangers van deze 18de editie waren het zeilschip de Nao Victoria (replica van het schip van Ferdinand Magellaan) en de Russische viermaster Kruzenshtern, die met een lengte van 114 meter een imposante verschijning is.

De horeca blikt tevreden terug op het weekend van Oostende voor Anker. Door de organisatie van het evenement dat dit jaar bovendien in een verlengd en zonovergoten weekend viel, noteerden de Oostendse hotels veel extra boekingen. Heel wat hotels waren zo goed als volgeboekt.

“Ook de binnenstad werd dit jaar opnieuw bij het evenement betrokken. De Late Night Shopping op vrijdagavond stond in het teken van Oostende voor Anker en er ging een grote parade met de reuzen door de binnenstad.” zegt Burgemeester Johan Vande Lanotte.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker in uw agenda: donderdag 10 mei tot zondag 13 mei 2018 met als thema "100ste Verjaardag van de Raid HMS Vindictive".

Contacteer ons
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende