'Oostende voor Anker' trekt voor de 19e editie 225.000 bezoekers aan!

'Oostende voor Anker' trekt voor de 19e editie 225.000 bezoekers aan!

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen mocht Oostende voor Anker 225.000 bezoekers ontvangen over 4 dagen. Uiteindelijk konden de bezoekers op 3 van de 4 dagen genieten van een stralende zon in Oostende en van 142 klassieke schepen, meer dan 100 optredens en meer dan 90 standen. Op zondag viel het weer ook nog mee en werd er volop genoten van alles wat Oostende voor Anker te bieden heeft.

Met “100 jaar raid met de HMS Vindictive op Oostende” als thema stond het evenement in het teken van de herdenking van WO I in Oostende. Naast de herdenking van de raid, waar verschillende familieleden van de bemanning op aanwezig waren, werd ook een ceremonie georganiseerd waarbij een van de onbekende matrozen stoker Petty Officer Charles McDonald na 100 jaar eindelijk een naam gekregen heeft.

De blikvangers van deze 19de editie waren het fregat Shtandart, een replica van het mythische schip van Peter de Grote, de Franse driemaster Belem en het statieschip van Koningin Wilhelmina de Hydrograaf.

“Veel bezoekers hebben opnieuw gekozen voor het openbaar vervoer om naar Oostende te komen. Met de trein kom je midden in het evenement terecht. De nieuwe parkeertoren aan het station werd ook maximaal gebruikt.”, vertelt Peter Craeymeersch, Algemeen Directeur van Toerisme Oostende vzw.

De horeca blikt tevreden terug op het weekend van Oostende voor Anker. Het evenement viel dit jaar opnieuw in een verlengd weekend. De hotels noteerden een bezetting van 90 à 95%. Zaterdagnacht was de bezetting iets minder door de aangekondigde mindere weersomstandigheden.

“De Late Night Shopping op vrijdagavond stond ook het teken van Oostende voor Anker. Naast de animatie die voorzien werd door vzw Centrummanagement en Toerisme Oostende vzw, organiseerden veel handelaars ook zelf modeshows, optredens van DJ’s of boden ze een attentie aan. Er heerste opnieuw een gezellige sfeer in de winkelstraten.”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker in je agenda: donderdag 23 mei tot zondag 26 mei 2019 met als thema “De parel van Oostende, de Barkentijn Mercator”.

Contacteer ons
Hubert Rubbens Organisator Oostende voor Anker
Veerle Dubois Pers & Communicatie Burgemeester Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Hubert Rubbens Organisator Oostende voor Anker
Veerle Dubois Pers & Communicatie Burgemeester Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende