Oostende voor Anker uitgesteld naar 2022

Oostende voor Anker uitgesteld naar 2022

Toerisme Oostende vzw heeft naar aanleiding van de aanhoudende coronasituatie beslist dat Oostende voor Anker dit jaar niet zal doorgaan. Het festival wordt zo dus voor de tweede keer op rij met een jaar uitgesteld. ‘In 2022 beloven we een topeditie’ aldus curator Hubert Rubbens en burgemeester Bart Tommelein.

De 21e editie van het maritieme festival wordt voor de tweede keer op rij met een jaar uitgesteld. De nieuwe datum wordt 19 tot 22 mei 2022. Duizenden gezinnen zakken traditioneel af naar de Oostendse binnenstad, dokken en jachthavens voor een mix van gastronomie, muziek en animaties. Jaarlijks ontvangt Oostende voor Anker meer dan 200.000 bezoekers, gespreid over vier dagen. 

Burgemeester Bart Tommelein: “Oostende voor Anker is traditioneel vier dagen feest, met een mix van allerlei nationaliteiten onder de schippers, bezoekers, standhouders en muzikanten. Door de huidige omstandigheden is het nog zeer onzeker hoe internationale reizen en de quarantainemaatregelen zullen evolueren. Daarom hebben we een beslissing moeten nemen. We vinden het erg jammer dat we onze Oostende voor Anker-fans twee jaar op hun honger laten zitten. We beloven voor 2022 echter een topeditie.”

Curator Hubert Rubbens: “Het doet pijn om dit maritiem feest nu voor een tweede keer te moeten annuleren. De inschrijvingen toonden opnieuw zeer veel interesse om af te reizen, maar de huidige vraagstukken zijn te groot om te garanderen dat we honderd procent zeker kunnen doorgaan met de organisatie. We kiezen er dan ook bewust voor om geen half werk te doen en bouwen verder aan een onvergetelijke editie in 2022. Plaats 19 tot 22 mei 2022 dus zeker al in de agenda en misschien valt er nog wel een extra verrassing uit de bus!”

 

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Hubert Rubbens curator Oostende voor Anker, Oostende voor Anker

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende