Oostende wordt voor één dag omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant ter wereld

Op zondag 9 december wordt Oostende omgetoverd tot het grootste sterrenrestaurant ter wereld. Letterlijk! Dertig Belgische chefs -goed voor 15 michelinsterren en honderden Gault&Milau punten- verzamelen zich in het kloppende hart van de badstad voor het exclusieve event Chefs Collective Belgium. 

Op 9 december staat het iconische Thermae Palace volledig in het teken van koken. Het gepassioneerd nationaal gastrocollectiefChefs Collective Belgium, organiseert voor de eerste keer een gelijknamig event in de grootste Belgische badstad. Het nobele einddoel van het collectief? Een groter samenhorigheidsgevoel binnen de culinaire sector creëren. 

Samen sterk achter het fornuis
Chefs Collective Belgium is een initiatief van Bruno Timperman (Restaurant Bruut, Brugge), Vincent Florizoone (Albert, Oostende) en het koppel Caroline Poppe en Pascal Vandenheulen (De Pastorie, Zevergem). Samen willen ze meer solidariteit onder horecapersoneel promoten. "In een economisch klimaat als dat van België is het een uitdaging geworden om een gastronomisch restaurant rendabel te maken én te houden. Als chefs maar ook als ondernemers moeten we elkaar stimuleren en inspireren voor de toekomst," aldus Bruno Timperman. 

Bezoekers van Chefs Collective Belgium kunnen voor slechts 6 euro gerechten van 30 verschillende (sterren)chefs proeven. Daarnaast zorgen 6 bartenders en 5 DJs voor een heerlijke totaalervaring van eten, drinken én muziek. 

Wanneer?
Zondag 9 december 2018
Vanaf 15:00

Waar?
Thermae Palace
Kon. Astridlaan 7
8400 Oostende

Prijs?
Toegang €15
Elk gerecht kost €6

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Charlotte Marron
Pieter Hens Visit Oostende
Charlotte Marron
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende