Oostends kunstenfestival The Crystal Ship uitgesteld omwille van coronavirus

Oostends kunstenfestival The Crystal Ship uitgesteld omwille van coronavirus

De vijfde editie van kunstenfestival The Crystal Ship in Oostende wordt uitgesteld omwille van de onvoorspelbare evolutie van de coronavirus-pandemie (COVID-19). Toerisme Oostende vzw besliste in samenspraak met Burgemeester Bart Tommelein en het stadsbestuur om het event uit te stellen.​

The Crystal Ship is een jaarlijks kunstenfestival in Oostende. Tijdens de paasvakantie creëren (inter)nationale artiesten kunstinstallaties en muurschilderingen met de stad als canvas. Die nieuwe creaties vervoegen telkens de kunstwerken van eerdere edities en vormen zo een gratis kunstenparcours doorheen de stad.

De vijfde editie van The Crystal Ship wordt omwille van de coronavirus-pandemie verplaatst naar een latere datum. “Het is cruciaal dat we de veiligheid van artiesten en bezoekers waarborgen. Gezien de huidige evoluties en reisrestricties is het evenement uitstellen de enige juiste keuze.”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

“We zijn natuurlijk teleurgesteld, want we waren helemaal klaar om er een topeditie van te maken. We blijven niet bij de pakken zitten, dus hou onze social media pagina's in de gaten voor een nieuwe datum. We maken er sowieso een spetterende verjaardagseditie van later dit jaar!”, zegt Bjørn Van Poucke, curator van het festival.

Meer informatie over The Crystal Ship 2020 volgt spoedig.

Voor meer info of bij dringende vragen hieromtrent, aarzel niet om contact op te nemen met:
Lotte De Wilde
lotte@talkie.be
0478 33 26 15

Charlotte Marron
charlotte@talkie.be
0478 59 64 32

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste stad aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals zoals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. Ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplaats van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde plek. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende