Boulevard de Champagne biedt spetterend programma vol live muziek en culinair genot

Boulevard de Champagne biedt spetterend programma vol live muziek en culinair genot

Wie gek is op champagne en het drankje doorgaans spaart voor speciale gelegenheden heeft eind november reden tot vieren, want dan vindt in Oostende opnieuw Boulevard de Champagne plaats. Boulevard wat? Boulevard de Champagne is het mekka voor liefhebbers van champagne en luxelekkernijen. Sepideh Sedaghatnia is het gezicht van deze editie en geeft er twee unieke workshops. Muziekshows en een exclusief vijfsterrendiner maken het geheel compleet.

Gedurende het weekend van 18 tot en met 20 november wordt de hippe badstad omgetoverd tot een heus luxeparadijs met in de hoofdrol bubbels. Zestien gerenommeerde champagnehuizen uit de champagnestreek zullen er het hele weekend hun uitgebreid assortiment en bijbehorende luxeproducten aan je voorstellen. Koppel daar workshops, diners, livemuziek en heerlijke luxueuze lekkernijen aan met de mooiste stad aan de Belgische kust als decor. “Tijdens deze tweede editie willen we een nog grootser en succesvoller evenement neerzetten. Het Thermae Palace Hotel op de Oostendse zeedijk sluit perfect aan bij de sfeer van het evenement. Het belooft een feestelijk en culinair weekend te worden”, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Workshops met Sepideh Sedaghatnia

Gastvrouw en gezicht van deze editie is Sepideh Sedaghatnia, die in 2014 uitgeroepen werd tot sommelier van het jaar. Sepideh is gepassioneerd door haar vak en raakte bekend bij het grote publiek door haar deelname als jurylid aan “Mijn pop-up restaurant”. Ontmoet la grande dame du champagne persoonlijk en schaaf je kennis bij over het gouden drankje tijdens een van de twee unieke workshops. Op zaterdag 19/11 ontdek je 69 geheimen over champagne voor slechts € 20. Op zondag 20/11 laat Sepideh je dan weer kennismaken met de unieke foodpairing van champagne en kaviaar voor slechts € 25. Uiteraard staat bij beide workshops proeven op het programma en zijn de champagne en kaviaar inbegrepen!

Exclusief vijfsterrendiner met zicht op zee

“Boulevard de Champagne is een evenement waar enkel de meest exclusieve champagnes aan bod komen, en al wat traditioneel met champagne gepaard gaat, zoals oesters en kaviaar” aldus organisator Serge Gobin. "Het evenement draait dus niet enkel om de bubbels maar zet ook gastronomie en muziek in de kijker". Op vrijdagavond 18/11 geniet je van een vijfsterrendiner van sterrenchefs Philippe Mille (Les Crayères, Reims) en Bart De Pooter (De Pastorale, Reet & Wy, Brussel). Tickets voor het diner kosten € 165, waarbij heerlijke aangepaste champagnes worden geserveerd die worden samengesteld door Sepideh Sedaghatnia.

Vive la France Champagne Show

Zaterdagavond 19/11 sluit de Vive la France Champagne Show de dag feestelijk af met Franse chansons. Nostalgische Franse muziek uit de jaren '60, '70 en '80, gebracht door Freddy Birset, Marijn Devalck, Olivier Laurent en Jean-François Michael, zorgen voor een unieke ervaring in een gezellig kader. Ook culinair zal niets ontbreken, want het restaurant in de zaal serveert je oesters, foie gras, kreeft en vele andere gerechten… Prijs: € 40, halve fles champagne per persoon inbegrepen.

Champagne-ontbijt

Eindig je weekend in stijl met een muzikaal ontbijt au champagne op zondag. Special guest is Jo Arend voor piano, saxofoon en zang. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen aan € 25, champagne inbegrepen.

Aperitiefconcert met Jo Lemaire

Op zondag 20/11 presenteert Jo Lemaire om 11.30 uur een intiem live aperitiefconcert. Kom meegenieten van de unieke sfeer tijdens dit aperitiefconcert met een glaasje champagne voor slechts € 25.

Praktisch

Voor de workshops, het diner, het ontbijt en de muziekshows is inschrijving verplicht. Alle info en tickets zijn verkrijgbaar via www.boulevarddechampagne.be of via de balie van Toerisme Oostende vzw: +32 59 70 11 99. Let op: de plaatsen zijn beperkt!

Het evenement vindt plaats in Thermae Palace Hotel, Koningin Astridlaan 7 8400 Oostende. Er is gratis toegang en je betaalt slechts € 5 voor een exclusief gegraveerd degustatieglas. Dat glas kan je, mits betaling, laten vullen om zo alle champagnes rijkelijk te proeven.

Openingsuren:

  • Vrijdag 18/11: 19.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 19/11: 11.00 - 23.00 uur
  • Zondag 20/11: 11.00 - 19.00 uur
Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende