Oostendse chefs maken zich klaar voor A l'Ostendaise: Kom Proeven!

Komend weekend, 25 en 26 juni, vindt in Oostende de 4e editie van A l’Ostendaise: Kom Proeven! plaats. Meer dan 25 Oostendse chefs gaan op het Zeeheldenplein aan de slag met verse Noordzeevis. Ook de North Sea Chefs, onder leiding van sterrenchef Filip Claeys, zullen aanwezig zijn om demonstraties te geven.

 

“Noordzeevis is één van onze belangrijkste toeristische troeven.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Tijdens A l’Ostendaise: Kom Proeven! krijgen de restaurants de kans hun kunnen te tonen met dagverse producten. Dit weekend is het ideale moment om vaste klanten te verwennen en hun zaak voor te stellen aan een nieuw cliënteel.”

 

Nieuw is dat er dit jaar ook kookdemonstraties zullen zijn. Oostendse chefs als Sam Vancoppenolle (Jan’s Café), Jeremy Levecke (Au Roy Henry), Tom Vanhaecke (Le Bassin), Olivier Willems (Chocolatier Willems) zullen samen met North Sea Chefs Filip Claeys (De Jonkman **), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen) en Michiel Rabaey (Hotelschool ter Duinen) gedurende het hele weekend demonstraties geven. Natuurlijk zullen ook traditionele zaken aanbod komen zoals het pellen van garnalen.

 

De toegang tot het evenement is gratis. Op beide dagen is iedereen welkom vanaf 11.00 uur. De gerechten en drank worden betaald met jetons die ter plaatste aangekocht kunnen worden.

 

Dit jaar zijn er met Au Roy Henry, Faro, Brasserie Leon Spilliaert en De Yot vier nieuwe restaurants die deelnemen aan A l’Ostendaise: Kom Proeven!

Praktisch

A l'Ostendaise: Kom Proeven!

Wanneer?

zaterdag 25 juni van 11.00 tot 21.00 uur
zondag 26 juni van 11.00 tot 19.00 uur

Waar?

Zeeheldenplein

Hoe?

Toegang is gratis. Gerechten kosten 6 euro per bord en er worden ter plaatse jetons verkocht per set van 10 euro, met een waarde van 2 euro per jeton.

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende