Oostendse chefs maken zich klaar voor À l’Ostendaise, Kom Proeven!

Met demo's van o.a. Willem Hiele en bartender Jurgen Nobels

In het weekend van 24 en 25 juni vindt de 5de editie van "À l’Ostendaise, Kom Proeven!" plaats in Oostende. 27 Oostendse chefs gaan op het Zeeheldenplein aan de slag met verse Noordzeevis.

“Noordzeevis is één van onze belangrijkste toeristische troeven.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Tijdens À l’Ostendaise, Kom Proeven! krijgen de restaurants de kans hun kunnen te tonen met dagverse producten. Dit weekend is het ideale moment voor de restaurateurs om vaste klanten te verwennen en hun zaak voor te stellen aan een nieuw cliënteel.”

De toegang tot het evenement is gratis. Op beide dagen is iedereen welkom vanaf 11.00 uur. De gerechten en drank worden betaald met een betaalkaart (PlayPass) die ter plaatse opgeladen kan worden. Elk gerechtje kost 6 EUR.

Dit jaar zijn er zeven nieuwe deelnemers die jullie graag verwelkomen op À l’Ostendaise: Belle de Jour, Brasserie Albert, Galerie BeauSite, Hotelschool Ensorinstituut Oostende, North Sea Chefs, Restaurant Marina en Savarin. Ook wordt er fors geïnvesteerd in nieuw, stijlvol meubilair om het culinaire karakter van het evenement extra uit te dragen. Hiermee wordt de capaciteit van staan- en zitplaatsen bijna verdubbeld tot maar liefst 1.300 plaatsen.

Demonstraties en workshops

Net als vorig jaar kan je gedurende het hele weekend genieten van diverse demonstraties. Op zaterdagmiddag demonstreert David van Steenkiste hoe hij algen verwerkt in zijn gerechtjes. Jean Van der Stuyft toont samen met een van zijn leerlingen hoe hij een bouillabaisse van Noordzeevis maakt (Hotelschool Ensorinstituut Oostende) en later in de namiddag laat Michiel Rabaey samen met Maxim Willems zien hoe je een vis fileert van vin tot staart. Zondagnamiddag verwelkomen we Michiel Rabaey (North Sea Chefs) weer voor een demonstratie van bouillon/soep/dashi en Jurgen Nobels met een indrukwekkende cocktaildemonstratie. Olivier Willems tovert een lekker dessert op tafel (Chocolaterie Willems) en Willem Hiele toont hoe een bisque cappuccino bereid wordt. Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken, kan garnelen leren pellen en vis fileren.

Complete maritieme beleving

Wie na het proeven nog honger heeft naar meer maritieme ervaring, kan het ruime sop kiezen voor een avontuurlijke dagtocht met een echte vissersboot. Aan boord helpt de bemanning met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet noodzakelijk.

Daarnaast organiseert Toerisme Oostende vzw ook een gratis maritieme wandeling op zaterdag en zondag, waarbij je meestapt langs de 16 meest opmerkelijke plekjes van de visserijcultuur, het bruisende havenleven en het uniek vaarkundig erfgoed van Oostende. De wandeling vertrekt telkens om 11.00 en 15.00 uur aan de demotent op het Zeeheldenplein, de plaatsen zijn beperkt.

Meer info over de maritieme randactiviteiten is te vinden op www.ostendaise.be.

Als VIP naar A l'Ostendaise, Kom Proeven!

Wil je ongedwongen culinair genieten op dit sfeervol evenement? Nodig dan je medewerkers of klanten uit voor deze overheerlijke proeverij mét zicht op zee. Vanaf 8 personen kan je al een VIP arrangement boeken. Voor de prijs van 75 euro (excl. btw) per persoon krijg je een aperitief met finger foods, 5 visgerechtjes, dessert met koffie, wijnen en water in rondgaande bediening. Per tijdspanne zijn er slechts 12 tafels beschikbaar, snel zijn is dus de boodschap! Meer info is te vinden op www.ostendaise.be.

Praktisch

Wanneer?
zaterdag 24 juni van 11.00 tot 21.00 uur
zondag 25 juni van 11.00 tot 19.00 uur

Waar?
Zeeheldenplein

Hoe?
Toegang is gratis en de gerechten kosten 6 euro per bord. Betalingen verlopen via een kaart (PlayPass) die opgeladen kan worden aan de kassa. Het saldo dat na het evenement op de kaart blijft staan, kan tot 7 juli 2017 worden teruggevorderd via: www.visitoostende.be/cashback

Contacteer ons
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende