Oostendse hotels vernieuwen voor de toekomst

Opening nieuw Art Hotel in 2017

Toerisme Oostende stelde onlangs zijn nieuw strategisch beleidsplan voor met “kwaliteit” als één van de sleutelwoorden. Heel wat Oostendse hotels springen mee op deze kar en investeren in de toekomst van hun hotel. Daarnaast zijn er ook plannen voor een gloednieuw concepthotel in de Stad aan Zee. Toerisme Oostende vzw en Westtoer ondersteunen de hotels met doelgerichte opleidingen en innovatietrajecten.

“We zijn zeer verheugd met de innovatie- en vernieuwingsgolf die momenteel heerst in de Oostendse hotels”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “We hebben de voorbije jaren heel wat geïnvesteerd in het openbaar domein en toerisme en zullen dit in de toekomst ook blijven doen. Het is zeer belangrijk dat de kwaliteit van de aanbodketen overeenkomt met de verwachtingen van de hedendaagse bezoekers.”

Toerisme Oostende vzw zal de hotels ook op verschillende manier blijven ondersteunen. “Deze winter pakten we al uit met een grootschalige wintercampagne. De komende jaren zullen we nog extra inzetten op de periodes in laagseizoen.” verduidelijkt algemeen directeur van Toerisme Oostende Peter Craeymeersch. “Daarnaast hebben we in samenwerking met Westtoer een opleiding- en inspiratietraject uitgewerkt voor de sector. We geven opleiding over actuele thema’s als online marketing of social media en gaan naar binnen- en buitenlandse best practices kijken.”

Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust juicht deze samenwerking toe: “Hotelgasten zijn meer en meer op zoek naar een beleving. Het is als hotels dus ook zeer belangrijk om bepaalde concepten aan te bieden. Ook de verwachtingen liggen hoger dan vroeger. Ik ben er van overtuigd dat we met de geplande investeringen een antwoord kunnen bieden aan deze verwachtingen.”

Vernieuwingen

Thermae Palace

De voorbije jaren werden heel wat kamers onder handen genomen. De komende maanden wordt er geïnvesteerd in de wellness beleving, fitness en zullen de fietsen voorzien worden van voorgeprogrammeerde fietsroutes. Op dit moment worden een 70-tal kamers opnieuw geschilderd.

Ramada wordt Mercure

Dit hotel werd in 2015 volledig vernieuwd en is sinds vorige week een Mercure Hotel. De komende maanden wil Mercure Oostende van drie naar vier sterren groeien.

Hotel Bero

Bero staat gekend als het meest milieuvriendelijke hotel in Oostende. Na een zeer grondige renovatie van een groot deel van de kamers en uitbreiding in 2012 wordt begin 2016 ook de ontbijtzaal vernieuwd en zijn er concrete plannen om ook de resterende kamers te vernieuwen.

Pacific

In 2015 werden 7 badkamers vernieuwd. In 2016 zal 50% van alle kamers voorzien worden van airco.

Glenmore

Eind 2015 nam kunstenaar Steve Locatelli de receptie onder handen met een uniek kunstwerk. 3 kamers werden ook volledig vernieuwd.

Burlington

Er wordt geïnvesteerd in de vernieuwing van de resterende kamers. Samen met Hotel Andromeda en Hotel Excelsior (Middelkerke) werd de hotelgroep C-Hotels gevormd.

Louisa

In de nabije toekomst zal de gevel een grondige renovatie krijgen en de hotelgangen geschilderd worden. Daarnaast wordt er nagedacht over een upgrade van de standaard kamers en een nieuwe receptie.

Hotel Ostend

In 2015 werd er geïnvesteerd in een nieuwe sauna. Momentel zijn er werken aan de gang waarbij het volledige restaurant vernieuwd wordt volgens het concept van de zee met integratie van een kunstwerken 'Zeemonster' van Theo Jansens.

Andromeda

Vorig jaar werd de nieuwe ontbijtzaal met zeezicht en de C-bar in gebruik genomen. Er wordt geïnvesteerd in de meeting faciliteiten met 3 volledig nieuwe vergaderzalen, een renovatie van de huidige vergaderzalen en een break-out room. De volgende stappen zijn het aanbrengen van airco in de kamers en renoveren van de gangen. Er zal ook geïnvesteerd worden in een nieuwe fitness ruimte.

Hoevehotel Kruishof

Het kruishof stelde onlangs hun nieuwe familiesuites met kinderslaaphoek, ontspanningsruimte met snooker en vergaderzaal voor. Binnenkort komt hier nog een nieuwe ontbijtzaal en petanque-baan bij.

Du Bassin

Het hotel werd reeds uitgebreid met 5 kamers en zal hier de komende jaren nog 15 extra kamers aan toevoegen.

Empire

De voorbije jaren werden verschillende delen van het hotel vernieuwd en Hotel Empire zal deze vernieuwingen de komende jaren ook verderzetten. Elk verdiep zal aangekleed worden in een bepaald thema.

Hotel Mondo

Het hotel Mondo krijgt binnenkort een nieuwe naam. Deze nieuwe wind heeft zich reeds vertaald in vernieuwingen op 3 verdiepingen. Ook de resterende verdiepingen zullen nog aangepakt worden. In de komende maanden zal ook het gelijkvloers een nieuwe invulling krijgen.

Hotel Europe

Sinds 2012 onderging Hotel Europe een volledige renovatie.

Hotel Marion

Dit hotel zal tegen de zomer upgraden van 2 naar 3 sterren. Hiervoor worden 16 kamers opgebouwd tot 8 nieuwe en grotere kamers. Voorjaar 2017 worden alle overige kamers aangepakt om tegen de zomer een volledig vernieuwd hotel te hebben.

Nieuw hotel: Art Hotel

Op de locatie van het vroegere Hotel Argo (Hoekpand van Iseghemlaan) zal in 2017 een nieuw concepthotel openen onder de naam Art Hotel. Het huidige pand wordt volledig gerenoveerd en gecombineerd met een moderne nieuwbouw-topping. De bouwvergunning is momenteel in aanvraag. Dit op kunst geïnspireerde drie sterren hotel met 30 kamers zal garant staan voor een unieke beleving.

 

Contacteer ons
Bart Boelens Voorzitter, Horeca Middenkust / Toerisme Oostende vzw
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur, Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Pers & Communicatie, Burgemeester Johan Vande Lanotte
Bart Boelens Voorzitter, Horeca Middenkust / Toerisme Oostende vzw
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur, Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Pers & Communicatie, Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende