Opening “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” met de performance ‘A beautiful match between artists and curators’

De expo loopt van 21 oktober ‘17 tot en met 15 april ‘18 op diverse locaties in Oostende.

Op zaterdag 21 oktober wordt de expo “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” geopend met een performance in het stadion van KV Oostende. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos zullen ook zelf op het veld staan. Jan Fabre bedacht deze performance omdat ze alle betekenislagen van de tentoonstelling verenigt. De openingsperformance 'A beautiful match between artists and curators' is gratis bij te wonen voor alle geïnteresseerden.

“Deze openingsperformance is de perfecte start voor een internationale expo als “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “We willen kunst als medium tot communicatie en verbinding vieren. Ik zou iedereen willen uitnodigen om naar deze match te komen kijken en deel uit te maken van deze unieke performance.”

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties van gevestigde en jonge kunstenaars. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. In de samenstelling van de tentoonstelling werden kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden uitgenodigd, waarbij ze ingingen op de vraag die werd uitgelokt door de verbinding van Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Fabres eigen kunstenaarsvlot Kunst is (niet) eenzaam (1986).

De curatoren willen de stad activeren en mensen Oostende laten (her)ontdekken. Naast de gekende museale locaties, gingen ze op zoek naar net iets minder evidente locaties als de Peperbusse, het Gerechtsgebouw, de Europatoren, de stallingen van de Wellington Hippodroom of de kelders van de Sint-Jozefskerk. “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” wordt zo een kunstenparcours doorheen de Stad aan Zee langs 22 locaties.

Bezoekers kunnen aan de hand van een handige wandelgids de verschillende locaties en kunstwerken ontdekken. Via een programma van live performances en acties zullen de expo, haar verschillende locaties en de stad telkens opnieuw geactiveerd worden.

Praktische info:

  • Periode: 21 oktober 2017 > 15 april 2018
  • Performance: 21 oktober 2017 - 19.30 uur
  • Centrale locatie & ticketverkoop: Mu.ZEE
  • Prijs: 10 euro (midweek) - 16 euro (weekends en vakantieperiodes)
  • Website: www.hetvlot-oostende.be
Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende