Paasvakantie in Oostende: entertainment voor groot en klein

Paasvakantie in Oostende: entertainment voor groot en klein

Oostende is dé place-to-be voor jongeren in de Paasvakantie. Naast rennen op het strand, het maken van zandkastelen of rondrijden op de dijk met een GoCart, heeft Oostende deze Paasvakantie nog heel wat meer te bieden.

Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ voor kids van 1 tot 14 jaar

Zo kan je in Oostende terecht voor het Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ. Wat staat er op het programma? Theater, creatieve workshops, leuke shows, een tekenfestival, strandsporten en een heuse paaseirenraap. Springtij bezorgt je kids een creatieve en actieve paasvakantie! Meer informatie vind je hier:  http://www.springtij-oostende.be/nl

Geluk voor speelvogels van 6 tot 12 jaar

“Geluk voor kinderen” is een interactieve ervaringsexpo voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.Tijdens deze expo dwaal je door de gangen van Fort Napoleon op zoek naar de 10 geluksvogels. De vogels Sporo, Kaketoe en hun vriendjes gidsen je door de expo en dagen je uit om jezelf beter te leren kennen. Ze stellen niet alleen vragen, maar helpen je ook concrete stappen te zetten om op zoek te gaan naar wat geluk voor jou betekent.
Meer informatie vind je hier: www.gelukvoorkinderen.be

ATELIER ELYSEE voor tieners van 12 tot 14 jaar
ATELIER ELYSEE is een traject dat wordt opgericht als randprogramma van het kunstenfestival The Crystal Ship. Tijdens de paasvakantie wordt de kelderverdieping van fuifzaal de Elysée omgetoverd tot dé hippe place-to-be voor tieners die zich willen onderdompelen in de urbancultuur. Ze worden uitgenodigd op een ontdekkingstocht langsheen een medialab, een videocrew, een urban ping-poing toernooi, digitale graffiti… Even op adem komen kan aan de gezellige babbelbar. 

Ketnet Musical Kadanza Together in het Kursaal 

Op zaterdag 9 en zondag 10 april kan je in het Kursaal terecht voor een spectaculaire musical! De Ketnet Musical Kadanza Together, met niemand minder dan Tatyana Beloy, brengt een prachtig spektakel, een leuk verhaal met spectaculaire dansmoves en hits uit 10 jaar Junior Eurosong in een nieuw jasje.
Meer informatie vind je hier: http://www.visitoostende.be/nl/ketnetmusical-kadanza-t2gether

Oostende is naast deze leuke activiteiten natuurlijk ook een echte trekpleister voor allerlei andere activiteiten. Zo kan je in het Noordzeeaquarium alles leren over dieren die in de Noordzee leven. Ook een bezoekje aan zeilschip Mercator kan heel leerrijk zijn. 

Toerisme Oostende werkt momenteel ook aan een online city guide voor families met kinderen zodat ze op één plek alle kindvriendelijke evenementen, hotels en restaurants kunnen vinden. Kortom: Oostende is dé bestemming als je op zoek bent naar een leuke vakantie met een gevarieerd aanbod aan ontspanning voor groot en klein!

Praktische info

Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ

Data: 26-03-10/04
Openingsuren: Elke dag van 10:00 tot 17:30
Prijzen: afhankelijk van activiteit, zie http://www.springtij-oostende.be/
Tickets verkrijgbaar via:
Toerisme Oostende vzw, Monacoplein 2, 8400 Oostende
info@visitoostende.be - tel 059/701199
Adres: afhankelijk van activiteit, zie

Geluk voor kinderen

Data en openingsuren: 6/02 – 10/04
Tijdens paasvakantie alle dagen open van 10-17u
Prijzen:
Volwassenen: €8
Kinderen (6-12 jaar): €4
Kinderen (-6 jaar): gratis
Adres: Fort Napoleon, Vuurtorenweg 13, 8400 Oostende

ATELIER ELYSEE

Data en openingsuren:
28/03-01/04: 14:00-20:00
04/04-07/04: 14:00-20:00
Deelnemen is gratis
Adres: Atelier Elysée – Christinastraat 18G, 8400 Oostende

Ketnet Musical Kadanza

Data:
Zaterdag 9 april – 13:30
Zaterdag 9 april – 16:30
Zondag 10 april -  11:00
Zondag 10 april – 14:00
Adres: Kursaal Oostende: Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende
Prijs: € 28

Contacteer ons
Pieter Hens Toerisme Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende