Play4 reeks De Redders kiest voor Oostende - Mariakerke

Play4 reeks De Redders kiest voor Oostende - Mariakerke

Dit voorjaar starten in Oostende - Mariakerke de opnames voor de nieuwe SBS-reeks De Redders. In deze televisieserie wordt het leven van een team redders gevolgd, op en naast het strand. De reeks zal de komende 2 jaren te zien zijn op Play4. Toerisme Oostende vzw zal in samenwerking met de Oostendse reddingsdienst ook een educatief luik ontwikkelen om bezoekers bewust te maken van de gevaren van de zee en het strand.

“We willen Oostende - Mariakerke verder ontwikkelen tot het meest familievriendelijke strand van de Vlaamse kust.”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “Deze reeks past helemaal in dit plan. Onze kustredders spreken sowieso tot verbeelding van heel wat kinderen. Dankzij deze nieuwe reeks kunnen we zowel de redders als Oostende - Mariakerke extra in de kijker zetten.”.

Ook Stef Soetewey, producent bij productiehuis 100.000Volts, is blij met de samenwerking:"Ik ben bijzonder verheugd dat we voor dit project kunnen samenwerken met de stad Oostende. De verhalen in de reeks De Redders zullen op een waarheidsgetrouwe manier in beeld gebracht worden. De acteurs zullen allemaal een reddersopleiding krijgen en voor de verhaallijnen en de reddingsacties worden we professioneel begeleid door personen met reddingservaring.

Naast de reeks, die dit najaar zal uitgezonden worden op Play4, zal er ook een zoektocht in Oostende ontwikkeld worden. “Met deze zoektocht willen we families met kinderen op een speelse manier bewust maken van de gevaren van de Noordzee.”, aldus Schepen Silke Beirens van Mens en Milieu, bevoegd voor de Oostendse strandreddingsdienst. “Lang niet iedereen die bij ons als bezoeker van het strand komt genieten, weet waar je best allemaal aandacht voor hebt op zo’n drukke stranddag. De drukte, de hitte, verraderlijke stromingen in de zee of aan de golfbrekers: het zijn allemaal dingen waar je best mee rekening houdt als bezoeker. De scenaristen verwerkten deze alvast in de reeks en ondersteunen op die manier ook onze redders bij hun dagelijkse taak.”


Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende