Recht uit zee tot op je bord!

Recht uit zee tot op je bord!

Oostends restaurant lanceert VR bril die lokale visvangst in beeld brengt

Bij het Oostendse visrestaurant STORM krijgen gasten vanaf nu een totaalbeleving voorgeschoteld: een verfijnd visgerecht én een educatieve VR ervaring. STORM investeerde in een unieke VR bril die toont hoe lokale vis wordt gevangen en uiteindelijk op je bord belandt. 

Het Oostendse visrestaurant STORM  investeerde in een uitzonderlijke Virtual Reality bril. Het restaurant ligt aan de hippe Oosteroever, vlak aan de haven én nabij de visveiling. Chef Michiel Rabaeyoverbrugt nu die korte afstand en brengt de authentieke ervaring van de lokale visvangst tot in zijn restaurant. De gloednieuwe VR bril neemt restaurantgasten mee aan boord van een vissersvaartuigen toont hoe Noordzeevis op je bord terecht komt. 

Oculus Go VR bril 
De Oculus Go VR bril werd ontwikkeld door Oostendse visser Pedro Rappé (Omni-C). "We willen de bril inzetten als didactische aanvulling van wat je ziet én proeft," aldus Rabaey. "Door de bril beleef je het leven aan boord alsof je er écht bij bent. We zien vissers netten ophalen, sorteren en naar de veiling brengen. Mensen zien verse vis op hun bord te vaak als een evidentie, zonder er rekening mee te houden dat vissers dagelijks hun leven riskeren op zee." Momenteel beschikt het restaurant over 2 VR brillen. Aan elke tafel in STORM staat een infokaartje met daarop ook een vermelding van de aanwezige bril, zo kunnen gasten zich gedurende de maaltijd even écht op zee wanen. 

Klik hier voor beeldmateriaal in hoge resolutie: http://press.talkie.be/nl/dir/vr-bril

Contacteer ons
Charlotte Marron
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Charlotte Marron
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende