Recordeditie voor A l’Ostendaise - Kom Proeven! met meer dan 20.000 bezoekers

Recordeditie voor A l’Ostendaise - Kom Proeven! met meer dan 20.000 bezoekers

De zevende editie van A l’Ostendaise - Kom Proeven! blikt terug op een recordweekend. Meer dan 20.000 mensen zakten dit weekend af naar het Zeeheldenplein om te genieten van al het lekkers dat culinair Oostende te bieden heeft.

Twee dagen lang kon je met zicht op zee genieten van heerlijke gerechtjes van 24 Oostendse chefs. De rode draad in alle gerechtjes was Noordzeevis. Er werden door 3 verschillende bakkers en patissiers desserts gemaakt. Dit jaar kon je ook van de verse producten van de Vistrap proeven als aperitiefhapje. De restaurants spreken over een topweekend. Er werden meer dan 30.000 gerechtjes verkocht.

“De Oostendse restaurants hebben opnieuw het beste van zichzelf gegeven om de vele bezoekers te laten genieten van het culinaire aanbod dat onze stad te bieden heeft.”, zegt Burgemeester Bart Tommelein. “Het stralende weer maakte de beleving met zicht op zee compleet. A l’Ostendaise - Kom Proeven! is inmiddels uitgegroeid tot één van onze Oostendse topevenementen.”

Ook succes voor nieuwe deelnemers

Naast de vaste waarden kon je dit jaar ook enkele restaurants ontdekken die voor het eerst deelnamen aan A l’Ostendaise - Kom Proeven!. Brasserie Le Vieux Port, De Zee Wint, Brasserie Alfons, Toope en Bakkerij Decock konden meteen op veel belangstelling rekenen en spreken van een geslaagde eerste deelname.

Maritieme randanimatie

Naast de proeverij was er ook aandacht voor passende randanimatie. De verschillende kookdemonstraties van onder andere Sandra Bekkari, Donald Deschagt en Raf De Paepe konden op veel kijklustigen rekenen. Voor het eerst konden ook de kleinsten aan de slag met Noordzeevis tijdens een workshop van Julienne et Marie. Om de maritieme beleving compleet te maken, kon je je ook inschrijven om mee te gaan vissen op zee of om een maritieme wandeling te maken.

Culinair genieten met zicht op zee

Door de vernieuwde opstelling werd er meer openheid gecreëerd en was het echt genieten van een mooi zicht op zee van aan elke tafel. Dit wordt ongetwijfeld overgenomen voor de achtste editie van het evenement, waarvan de datum binnenkort wordt aangekondigd.

Contacteer ons
Pieter Hens Oostende
Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Pieter Hens Oostende
Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende