Sandra Bekkari en Jaimie van Down the Road op bezoek bij Marcel Vanthilt

Sandra Bekkari en Jaimie van Down the Road op bezoek bij Marcel Vanthilt

Hotel Marcel: de wekelijkse online talkshow van Toerisme Oostende vzw

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs in de stijlvolle bar Et Alors. Isolde Lasoen zorgt elke week voor een verrassende cover. Het resultaat is elke maandag te bewonderen op de facebook- en instagram pagina van Toerisme Oostende.

Sandra Bekkari was de centrale gast in de derde aflevering. Bekijk hieronder de hoogtepunten:

JAIMIE VAN DOWN THE ROAD DANST IN OOSTENDS RESTAURANT LIZETTE

Marcel en Sandra Bekkari gingen op bezoek in restaurant Lizette en botsten er op Jaimie van Down The Road. Een hartelijke ontmoeting, inclusief de elleboogtikjes en een enthousiaste Jaimie. Lizette en Lucien zijn twee restaurants waar mensen met een beperking hun liefde voor eten, koken en horeca tonen. Ze krijgen er de kans om mee te draaien in het restaurantleven.

TOPCHOCOLATIER OLIVIER WILLEMS MAAKT DONKERRODE HOTEL MARCEL PRALINES

Olivier Willems is een fenomeen in de wereld van chocolade. Zelfs Willy Wonka kijkt vol verbazing naar de originele smaakbommen die Olivier uit zijn handen schudt. Meer dan 20 jaar lang experimenteert hij met chocolade, smaak en textuur en Olivier won er zelfs de befaamde wedstrijd Chocolate Heroes mee. Speciaal voor Hotel Marcel ontwierp hij een praline en Sandra Bekkari, een ongelofelijke chocoladefan, mocht de primeur proeven.

ISOLDE ZINGT HAAR EIGEN REINE DES PLAGES

Olivier Willems maakte zijn eigen Hotel Marcel-praline en Isolde Lasoen, onze Oostendse sirene, schreef zelf een nummer als ode aan de zee. Ze schreef Reine des Plages in de Thermae Palace en ze liet haar inspireren door een expo in de Venetiaanse Gaanderijen. 

“Het is gebaseerd op het werk van toenmalig stadsfotograaf Maurice Anthony, een man met een geweldig oeuvre. Allemaal beelden van hoe het er in Oostende aan toe ging tijdens het interbellum. Op en top de Belle Epoque, met een strand dat enkel voor de rijken toegankelijk was. Met die nostalgie en melancholie schreef ik Reine des Plages. Normaal is het met een orkest, maar nu dus een integere versie.”

Sandra Bekkari is nog steeds fan van Oostende.

“Ik ben een geboren en getogen Oostendenaar en heb er ook 25 jaar gewoond. Nu al even niet meer, maar ik kom heel vaak terug. Oostende is echt een beetje thuiskomen voor me. Gaan wandelen op het strand of de dijk, ik ben verliefd op de zee. De geuren, de kleuren. Ik kan er ook veel meer van genieten dan vroeger. Toen was de zee zo evident. Die plas water lag daar. En nu ik er niet elke dag meer heen kan, ben ik ze meer gaan appreciëren.”

Zin gekregen in meer? Op visitoostende.be/hotelmarcel kan je alle afleveringen herbekijken. De voorbije weken waren onder andere Rik Verheye en Barbara Sarafian al te gast.


Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende