Social Heroes brengen verslag uit van Oostendse zomer

Social Media zijn op vandaag een zeer belangrijke tool in de marketing van Toerisme Oostende vzw. Door het inzetten van twee Social Heroes gaat Toerisme Oostende vzw nog een stapje verder.  Zij brengen verslag uit over de zomer van Oostende op Instagram Stories, Facebook en YouTube. Op deze manier beleven de volgers van @visitoostende de Oostendse zomer vanop de eerste rij. De keuze voor de eerste Social Heroes viel op de twee jonge Oostendenaars: Mazarine Quarin en Aaren Acou.

“Onze social media kanalen van visit Oostende hebben vandaag al een zeer groot bereik. Een goede 63.000 mensen volgen ons op Facebook en meer dan 7.300 op Instagram.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Door deze zomer twee Social Heroes te laten vloggen en live verslag te laten uitbrengen op Instagram Stories willen we nog meer inspelen op de laatste trends. Bovendien tonen we zo dat er wel altijd iets te beleven is in Oostende. Het was een evidente keuze om hiervoor twee jonge Oostendenaars in te zetten. Social Media zijn hun speelveld en ze kennen de stad beter dan wie dan ook.”

Meer dan 25 mensen stelden zich kandidaat door een presentatievideo van 30 seconden in te sturen. De keuze viel uiteindelijk op Mazarine Quarin en Aaren Acou. Beiden zijn Oostendenaars in hart en nieren en studeren communicatie. “Hun passie voor Oostende en vlotte en sympathieke uitstraling waren doorslaggevend”, verduidelijkt Pieter Hens, Marketing Manager van Toerisme Oostende vzw. “We zorgen ervoor dat Mazarine en Aaren de zomer van hun leven zullen beleven en met hen al onze volgers op social media.”

Ook Mazarine en Aaren zijn zeer enthousiast: “Wat een kans! We zijn zo dankbaar voor deze kans in eigen stad. Oostende en social media zijn zeer belangrijk in onze leefwereld. Bovendien sluit deze job zeer dicht aan bij onze opleiding, waardoor we heel wat relevante ervaring zullen kunnen verzamelen.”

Mazarine en Aaren zijn tussen 1 juli en 31 augustus te volgen via de Instagram-, YouTube- en Facebookaccount van Toerisme Oostende vzw.

Het filmmateriaal waarmee de Social Heroes op pad gaan, wordt ter beschikking gesteld door MediaMarkt Oostende. “Dit is een unieke kans om technologie, sociale communicatie en innovatie in de kijker te zetten” , zegt Eric Deleeuw van MediaMarkt. “We zijn dan ook zeer trots om aan dit mooie project te kunnen meewerken.”

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende