Spectaculaire lichtshow is blikvanger van Winter in Oostende

Spectaculaire lichtshow is blikvanger van Winter in Oostende

Oostende pakt ook uit met eigen cadeaupapier en een vernieuwde schaatsbeleving op de vijver van het Leopoldpark tijdens Winter in het Park.

De stad Oostende steekt haar winter dit jaar in een nieuw jasje. Blikvangers zijn een lichttunnel met maar liefst 232.500 lichtjes en spectaculaire lichtshow in de Adolf Buylstraat, schaatsen op de vijver van het Leopoldpark tijdens Winter in het Park en het eigen Oostends cadeaupapier. De kick-off van Winter in Oostende wordt gegeven op 1 december met een feestelijke opening en Late Night Shopping. Er is ook een verblijfsactie gekoppeld aan de nieuwe Winter in Oostende: iedereen die tussen 1 december en 7 januari een verblijf boekt via www.winterinoostende.be, mag zich aan een winters cadeau ter waarde van 70 euro verwachten op de kamer

“We zetten samen met Toerisme Oostende vzw al jaren sterk in op de wintermaanden”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Dit jaar pakken we uit met een volledig vernieuwd aanbod dat voor een totaalbeleving zorgt in de Stad aan Zee. Zowel op het vlak van shoppen, evenementen, gastronomie en verblijven is er een passend aanbod om ervoor te zorgen dat Oostende dé winterstad van België is.”

Samen met het spectaculaire Winter in het Park, waarbij bezoekers op de vijver van het Leopoldpark kunnen schaatsen, is de lichttunnel in de Adolf Buylstraat de absolute blikvanger van de Winter in Oostende. Deze tunnel zal de hele straat overkappen over een lengte van 188 meter met een hemel van 232.500 lichtjes. Op 15 december zal de énige echte kerstman uit Rovaniemi het startsein geven voor de eerste lichtshow. Daarna zijn er dagelijks vier spectaculaire shows te zien: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.

Oostends cadeaupapier

Bij meer dan 80 handelaars worden de kerstinkopen in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Bovendien kunnen shoppers in de inpakbar in het Feest-en Cultuurpaleis hun kerstcadeautjes ook laten inpakken door inpakspecialisten. Voor de Oostendse winkels worden er inpakworkshops georganiseerd, zodat je in Oostende de mooiste cadeaus van het land koopt. Voor wie nog inspiratie zoekt om cadeautjes te kopen, komt er een inspiratiemagazine met meer dan 100 Oostendse cadeautips.

Het startsein van de Winter in Oostende wordt gegeven op 1 december. Op deze avond staan naast de X-MAS Late Night Shopping ook de opening van Winter in het Park en de aansteking van de kerstlichtjes op het programma. Dit jaar zullen iconische plekken als de Mercator, Kursaal Oostende, het Feest- & Cultuurpaleis en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk extra in de kijker gezet worden. Ook het Huis van de Kerstman op het Wapenplein, waar je de perfecte kerstfoto kunt nemen met je familie, opent die avond voor de eerste keer zijn deuren. Als afsluiter is er een afterparty in de Langestraat onder de noemer Montmartre Winter Kick-Off.

Doorheen de volledige periode van Winter in Oostende kan je alle evenementen en animaties beleven langs het belevingsparcours in de stad. Tijdens de weekends en in de kerstvakantie is er ook aangepaste winteranimatie in de centrumstraten.

Wintercadeau op je hotelkamer

Winter in Oostende beleef je best op meerdere dagen. Bij het boeken van een hotelovernachting tussen 1 december 2017 en 7 januari 2018 op www.winterinoostende.be ligt er immers een winters cadeau klaar op de kamer met een waarde van 70 euro. Naast de énige echte Oostende-sokken en andere leuke goodies vind je er ook tickets en voordelen om de winter van Oostende optimaal te beleven.

Naast deze nieuwigheden omvat Winter in Oostende natuurlijk ook enkele vaste waarden. Denk hierbij aan de Christmas Village op het Vissersplein, het Eindejaarsvuurwerk en de Nieuwjaarsduik op het Groot Strand. Net als andere jaren zorgt ook Kursaal Oostende voor een mooi eindejaarsprogramma met Alice in Wonderland on Ice en NYE Deluxe als toppers.

Contacteer ons
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende