Steve McQueen maakt nieuw werk voor Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Expo nog tot en met 15 april te bezoeken in Oostende

De tentoonstelling ‘Het Vlot. Kunst is (niet) Eenzaam’ zet zijn laatste weken in, maar heeft eerst nog een verrassende primeur voor de bezoeker in petto. Op dinsdag 20 februari wordt een nieuw werk van filmregisseur en beeldend kunstenaar Steve McQueen, bekend van cinematografische parels zoals ‘Twelve Years a Slave’(winnaar van 3 oscars), ‘Hunger’ en ‘Shame’, ingehuldigd.

McQueen creëerde het werk met de titel ‘For all the memories’ speciaal voor curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos. Die laatsten zochten in de tentoonstelling 'Het Vlot' bewust naar verbindingen tussen artistieke disciplines. Niet toevallig is Steve McQueen naast zijn filmisch werk ook actief in de kunstwereld, en won hij onder andere de prestigieuze Turner Prize. McQueen's nieuwe werk zal een ouder werk, de granieten zuil ‘Broken Column’ (2014), vervoegen in Mu.ZEE. 

Het Vlot. Kunst is (niet) Eenzaam is tot 15 april 2018 te bezichtigen in Oostende.  De expo brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties van gevestigde en jonge kunstenaars. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. In de samenstelling van de tentoonstelling werden kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden uitgenodigd, waarbij ze ingingen op de vraag die werd uitgelokt door de verbinding van Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Fabres eigen kunstenaarsvlot "Kunst is (niet) eenzaam"(1986).

Bezoekers kunnen aan de hand van een handige wandelgids de verschillende locaties en kunstwerken ontdekken. 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende