Street Art Festival The Crystal Ship zoekt nieuwe muren

Street Art Festival The Crystal Ship zoekt nieuwe muren

Meer dan 70 grote werken vormen vandaag al een uniek kunstparcours in Oostende. Ook dit jaar plant de organisatie een nieuwe editie en daarvoor is de zoektocht gestart naar nieuwe muren. 

Tijdens The Crystal Ship creëren wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties in de open ruimte. Samen vormt dit een permanent artistiek parcours in de binnenstad van Oostende. In zijn genre is “The Crystal Ship” het grootste festival in Europa.

Burgemeester Bart Tommelein: “The Crystal Ship brengt kunst dichter bij de mensen en laat iedereen kunst beleven op een laagdrempelige manier. De collectie is intussen al zeer indrukwekkend, maar blijft een dynamisch gegeven. Nieuwe werken en nieuwe muren zorgen ervoor dat alles steeds evolueert en dat men versteld blijft staan. Als je deel wil uitmaken van dit unieke festival, is dit het ideale moment.”

Curator Bjørn Van Poucke vult aan: “De voorbije jaren kregen we al heel wat muren aangereikt waar kleine interventies op mogelijk waren. Dit jaar doen we specifiek een oproep naar grote muren. We gaan natuurlijk ook zelf proactief op stap zoals andere jaren, maar aarzel dus niet om een eigen muur in te schrijven als je denkt dat die een meerwaarde kan betekenen voor ons kunstenparcours in Oostende.”

 

Woon je in Oostende of een deelgemeente en wil jij ook deel uitmaken van The Crystal Ship? Heb je een muur, gevel of garagepoort die zichtbaar is vanop de straat? Surf dan naar www.visitoostende.be/mijnmuur en maak kans op een uniek kunstwerk op jouw gevel.

Welke muren komen in aanmerking?

  • Grote muren (oppervlakte van + 30 m²)
  • Zo weinig mogelijk ramen in de gevel
  • De muur is goed zichtbaar vanop de openbare weg
  • De locatie is makkelijk bereikbaar te voet en met de fiets
  • Ligging: Oostende en deelgemeenten
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende