The Crystal Ship kleurt glascontainers in Oostende

The Crystal Ship kleurt glascontainers in Oostende

Oostende is weer enkele spectaculaire street art werken rijker. Het Berlijns collectief Mentalgassi gaf een tiental Oostendse glascontainers letterlijk een nieuw gezicht, gebaseerd op inwoners uit de wijken. De Italiaanse artiest Roberto Ciredz kleurde dan weer een gigantische parkeergarage in de Langestraat geïnspireerd op de zee.

Mentalgassi

Het Berlijns collectief Mentalgassi is er naar eigen zeggen op gebrand om mensen te doen lachen. En het doet dat in hoofdzaak door karakterkoppen of gekke bekken te fotograferen, die op gigantische vellen papier te drukken, en daarmee palen, hekken, glascontainers en andere urbane attributen vol te plakken. Er zit ook best wat activisme in hun werk, maar ze gaan in de eerste plaats voor een guitige mix van humor en anarchisme.

Locaties: thecrystalship.org/nl/artworks/mentalgassi-2

Roberto Ciredz

Roberto Ciredz is in zekere zin een hedendaagse landschapsschilder. Hij gebruikt stedelijke canvassen om vaak abstracte, maar telkens ook adembenemende landschappen te schilderen waar de zee geregeld een onmiskenbare invloed op uitoefent. Een beetje zoals op zijn leven: Ciredz is afkomstig van Sardinië. Zijn werk draait ook echt rond de relatie die we vandaag hebben (of zouden moeten hebben) met de natuur rondom ons.

Locatie: Langestraat 55 (boven White Interiors)


Beelden in HR

© Jules Cesure

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende