Tijdens de paasvakantie overspoelt het kinder cultuur festival Springtij Oostende!

In de paasvakantie kunnen kinderen in Oostende terecht voor de derde editie van het Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ!

Toerisme Oostende werkt hiervoor samen met alle culturele partners in Oostende: de dienst Jeugd, CC De Grote Post, Kursaal Oostende, Vrijstaat O., Mu.ZEE, mu-zee-um, de bibliotheek, VVW Inside-Outside, Fort Napoleon en Atelier Kamp Noord.

 

Springtij, dat plaatsvindt van 26 maart tot en met 10 april 2016 wil kinderen een breed luik van activiteiten aanbieden: theater, creatieve workshops, leuke shows, muziek, (voor)lezen, een tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Springtij bezorgt hen een creatieve en actieve paasvakantie!

Toerisme Oostende vzw slaat hiervoor de handen in elkaar met de culturele actoren in Oostende en staat zelf in voor de volledige marketing van het festival en de organisatie van de centrale locatie.

THE CRYSTAL SHIP

Springtij valt dit jaar samen met de eerste editie van The Crystal Ship.

Dit kunstfestival strijkt samen met internationale en nationale kunstenaars in Oostende neer om meer dan 25 kunstwerken in het stadslandschap te produceren. Samen slaan we de handen dan ook in elkaar om toffe workshops en activiteiten aan te bieden met de nadruk op kunst in de openbare ruimte. Een greep uit het aanbod: light graffiti, mini-bouwmeesters, tape-art, deck design, knutselen en dotdesign.

CENTRALE LOCATIE

Het Achturenplein in het hart van het centrum zal tijdens Springtij functioneren als een centraal punt waar je snel en makkelijk een overzicht kan krijgen van wat er tijdens het festival te zien en te doen is en waar je je kan inschrijven voor de gratis workshops.

Hier worden ook heel wat leuke en originele workshops georganiseerd. Op het plein bouwt het artistiek gezelschap Atelier recup een installatie die de kinderen moet prikkelen om zelf te creëren, te bouwen, te doen. Ze gaan met heel wat gerecupereerde materialen en bouwinstrumenten aan de slag om een waar labyrint te bouwen. Hier en daar worden er curieuze verborgen labyrinthoekjes ingericht. Vanuit een uitkijktoren met glijbaan kan je je vriendjes door het labyrint leiden.

PROGRAMMA

Verder kan je overal in Oostende terecht voor heel wat leuke, culturele activiteiten. De kelderverdieping van fuifzaal Elysée wordt voor twee weken omgetoverd tot Atelier Elysee, dé hippe place-to-be voor zij die zich willen onderdompelen in de urbancultuur. Cultuurcentrum De Grote Post biedt een gevarieerd theaterprogramma aan voor verschillende leeftijden.

In de Bibliotheek kun je elke dag luisteren naar een gek, maf, leuk, spannend, mooi verhaal. In Mu.Zee zijn er speelse rondleidingen voor het hele gezin, kun je tekenen in de prikkelkamer of meedoen met een leuk atelier. In mu-zee-um leven creatievelingen zich op dinsdag, woensdag en donderdag uit in toffe workshops.

In Vrijstaat O. kan je in het Klankkaffee experimenteren met de Sonare Machina, een installatie van zelfgecreëerde instrumenten van kunstenaar/ muzikant Hans Beckers (De Werf, laureaat TAZ,…).

In het atelier kamp Noord kunnen street artists in spe terecht om de basics van de graffitikunst en het zeefdrukken te leren. In het Fort Napoleon dwaal je door de gangen op zoek naar de 10 geluksvogels tijdens de interactieve ervaringsexpo “Geluk voor Kinderen”.

Kursaal Oostende heeft dan weer K3 en de Ketnet musical Kadanza te gast. Bij mooi weer kan je zelf golfsurfen, skimboarden en stand up paddle boarden op het sportstrand. Kortom, geen tijd om je te vervelen!

TEKENFESTIVAL

Tijdens Springtij wordt ook opnieuw het tekenfestival “Tekenei” georganiseerd. Springtij gaat hiervoor in zee met kunstenares Matilde Everaert, wiens tekeningen je tijdens het festival ook in de winkelstraten van het centrum zal kunnen ontdekken.

PAASEIERENRAAP

Op zondag 27 maart organiseert Toerisme Oostende vzw ook terug een paaseierenraap in het Leopoldpark. Kinderen kunnen zich vooraf inschrijven, volgens leeftijd: 0 tot 3 jaar, 3 - 5 jaar, 5 - 7 jaar en 8 - 12 jaar. Het startschot wordt om 10.00 uur gegeven.

Inschrijven kan via info@visitoostende.be (met vermelding van aantal deelnemers, hun namen, leeftijd en gsm-nummer).

 

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende