Tik Tak keert dit najaar terug naar Fort Napoleon

Tik Tak keert dit najaar terug naar Fort Napoleon

Na het ongeziene succes van de allereerste Tik Tak-expo beslisten Fort Napoleon en Ketnet Junior om dit najaar meteen een tweede editie in te plannen. De expo is nu al zo goed als uitverkocht voor de resterende openingsdagen tot het einde van de paasvakantie. De nieuwe editie van de Tik Tak-expo zal te bezoeken zijn van 30/10/2021 tot en met 30/01/2022 en belooft opnieuw een interactieve beleving te worden voor de hele familie. 

 

Uitverkocht tot paasvakantie

De eerste Tik Tak-expo bleek een schot in de roos. Op het einde van de rit zal Fort Napoleon kunnen afkloppen op 32.000 bezoekers die in hun eigen bubbel de tentoonstelling bezochten. Ketnet Junior dompelt Fort Napoleon nog tot en met 18 april helemaal onder in de wereld van Tik Tak, maar fans die nog geen bezoek konden plannen zijn eraan voor de moeite. Op enkele vrije plekjes tijdens de week na, is de expo volledig uitverkocht.

De relaunch van Tik Tak op Ketnet Junior kon opnieuw een generatie peuters en kleuters entertainen met de vertrouwde elementen, zoals de schaapjes en het schaduwmannetje. Het aanstekelijke deuntje wordt ondertussen door iedereen herkend. De beslissing om een doe-expo te koppelen aan de terugkeer van Tik Tak, was een groot succes. De levensechte decors met legendarische figuren als het drinkmannetje toverden de voorbije maanden een glimlach op de gezichten van heel wat jonge bezoekers.

Dezelfde succesformule herhalen

De tweede editie van de Tik Tak-expo bouwt verder op de succesformule van de afgelopen maanden. Herkenbare elementen zoals de discovloer, de puzzels, de schaduwkamer en de duikboot maken zeker een terugkeer in het najaar. 

De Belevingsbrasserie

Na de expo zal je kunnen genieten van een hapje en drankje in de gloednieuwe belevingsbrasserie van Fort Napoleon. Kinderen kunnen er terwijl kijken naar afleveringen van Tik Tak of smullen van een heerlijk Tik Tak-menu. De brasserie is open van woensdag t.e.m. zondag en op feestdagen en tijdens de schoolvakanties elke dag, telkens van 10.00 tot 18.00 uur.

Tik Tak-zoektocht doorheen de stad

In het verlengde van de Tik Tak-expo is er ook een Tik Tak-zoektocht in de stad. Met een zoektochtkaart kunnen kinderen met hun ouders op pad langs een tiental etalages van kinderwinkels om er Tik Tak-schaapjes te zoeken. In tegenstelling tot de uitverkochte expo is er voor de zoektocht wel nog mogelijkheid om die tot het einde van de paasvakantie uit te testen! Vraag naar de zoektocht bij Fort Napoleon (Vuurtorenweg 13), bij Toerisme Oostende vzw (Monacoplein 2) of download hem online via www.visitoostende.be. Wanneer de kinderen hun ingevulde kaart terug binnenbrengen bij Toerisme Oostende vzw, krijgen ze een leuk geschenkje.

Ook deze leuke nevenactiviteit zal bovendien een terugkeer maken in het najaar. De zoektocht is een perfect verlengde van de expo, waarmee de kinderen hun Tik Tak-avontuur kunnen verderzetten in de hele stad.

Praktisch

De tweede editie van de Tik Tak-expo loopt van 30/10/2021 tot en met 30/01/2022. De expo kan tijdens de herfst- en kerstvakantie elke dag bezocht worden, ook op feestdagen. Buiten de vakantieperiodes is de expo uitsluitend gesloten op maandag. 

Wie deze keer niet naast een ticket wil grijpen, kan nu alvast reserveren op www.fort-napoleon.be. Kaartjes kosten 9 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Kinderen jonger dan 2 jaar krijgen gratis toegang. Schoolbezoeken zijn ook mogelijk mits reservatie vooraf.

Deze organisatie is een samenwerking van Toerisme Oostende vzw, Fort Napoleon, Ketnet Junior en VRT.

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende