Toerisme Oostende vzw lanceert vernieuwde website met webshop en podcasts

Toerisme Oostende vzw lanceert vernieuwde website met webshop en podcasts

De website van Toerisme Oostende vzw, www.visitoostende.be werd in een nieuw jasje gestoken. Bij de nieuwe versie van de website werd gekozen voor een magazine-look om nog extra te kunnen inzetten op storytelling en beleving. Helemaal nieuw is de webshop en de podcast-rubriek. 

Visitoostende.be is jaarlijks goed voor meer dan 1.130.000 gebruikers die in totaal meer dan 5 miljoen pagina’s bezoeken. Deze bezoekers zijn vooral op zoek naar inspiratie rond restaurants en activiteiten, maar ook praktische zaken zoals parking. Zeer specifieke activiteiten als The Crystal Ship en het vernieuwde James Ensorhuis zijn eveneens zeer populair.

“Oostende was ooit de eerste stad in België met een eigen toeristische website” aldus burgemeester Bart Tommelein. “Toerisme Oostende vzw is sindsdien zeer hard aan haar online verhaal blijven werken met de uitbouw van de verschillende social media kanalen en dus ook deze vernieuwde website. We hopen dat we hiermee heel wat mensen kunnen inspireren voor een bezoek aan onze Stad aan Zee.”

Voor deze nieuwe website werden de succes-ingrediënten van de vorige website behouden, maar werd er vooral gefocust op een design dat meer lifestyle uitstraalt. Door het intensieve gebruik van foto’s wordt er een echt Oostende-gevoel gecreëerd. De nieuwe website heeft ook een webshop, waar naast de verschillende Oostende-cheques ook Oostende producten verkocht zullen worden. Er werd tot slot een aparte rubriek voor podcasts ontwikkeld. Hier vind je onder andere de afleveringen van de podcast reeks “Oostende Bonsoir” en “Oostende & Compagnie.”


Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Story image

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende