Toerisme Vlaanderen investeert in Oostende

Toerisme Vlaanderen investeert in Oostende

1,8 miljoen voor vernieuwde Ensorbeleving in Oostende

Het kabinet van minister Ben Weyts maakt vandaag bekend dat Toerisme Vlaanderen 1,8 miljoen euro investeert in een vernieuwde Ensor-beleving in Oostende. De Stad wil rond het Ensorhuis een volledig nieuw belevingscentrum bouwen. De opening is voorzien in 2018.

“Ik ben echt trots dat ons project is geselecteerd voor subsidie” zegt Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Er waren heel veel aanvragen en de minister heeft slechts 4 projecten geselecteerd waaronder Oostende. We hebben een sterk dossier kunnen indienen dat Oostende op de internationale kaart van toeristische steden zal plaatsen.”

De woning van James Ensor in de Vlaanderenstraat wordt samen met enkele aanpalende panden omgevormd tot een permanent belevingscentrum rond de beroemde Oostendse kunstschilder. Dankzij de uitbreiding naar aanpalende panden ontstaat er een extra oppervlakte van 690 m², zodat de nieuwe toeristische attractie veel extra bezoekers kan ontvangen.

Er wordt geïnvesteerd in een vlot bezoekersparcours, een multimediale en interactieve inrichting en een informatieaanbod van internationaal niveau. Met deze investering kunnen we James Ensor eindelijk een volwaardig bezoekerscentrum geven. De Oostendse grootmeester zal de komende jaren een belangrijke rol innemen in de profilering van Oostende, zowel in binnen- als buitenland.

De vernieuwde Ensorbeleving in Oostende wordt een inhoudelijk sterke cluster. Zo investeerde Mu.ZEE eerder dit jaar in de opening van de nieuwe Ensor- & Spilliaertvleugel. Er komt ook een update van de digitale wandeling “Het Parfum van Oostende” en James Ensor moet ook meer voelbaar worden in het Oostendse staatbeeld. Het nieuwe belevingscentrum vervult uiteraard een centrale rol in dit traject.

“Naast het kusttoerisme willen we ons structureel versterken met een aanbod dat zoveel mogelijk mensen aanspreekt, en dat in alle seizoenen” meent de burgemeester. “Ensor is een belangrijke troef die we volop zullen inzetten.”

Het ‘Ensor Experience-center’ opent in 2018 en wil in het eerste jaar na de (her)opening 80.000 bezoekers lokken. Onze doelstelling is om na 5 jaar 100.000 bezoekers te bereiken, waarvan 1/3e uit het buitenland.

Contacteer ons
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur, Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Communicatie, Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur, Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Communicatie, Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende