Unieke performance Johanna Van Overmeir - Hourglass

Naar aanleiding van 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam' nodigden curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos een selectie kunstenaars uit. Naast de vele werken die te bezichtigen zijn op verschillende locaties in Oostende worden ook live performances georganiseerd. Op 17 maart brengt de volgende performer op het programma, Johanna Van Overmeir haar werk 'Hourglass'. De uitvoering van volgende performence vindt plaats om 17.00 uur in het Gerechtsgebouw.

Johanna Van Overmeir maakt eigenzinnige performances, videowerk en installaties, waarbij ze vaak optreedt als menselijk medium. 'Hourglass' bestaat uit een reuze petrischaal gevuld met water, en een zandloper die in het groot wordt geprojecteerd op een muur.

Hierbij refereert ze aan een figuur uit het themaschilderij 'Het vlot van Medusa'. In tegenstelling tot de andere opvarenden, die kijken naar een punt aan de horizon, ligt deze drenkeling met zijn hoofd onder water. Hij verkiest een andere wereld, hij geeft zich over aan de zee. Dichter Paul Mets schreef voor deze performance het gedicht 'Uitvloeisel' in samenwerking met Johanna Van Overmeir. 

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam gaat over het vaartuig en de vervoering van kunst. De internationale tentoonstelling die van start ging op 22 oktober 2017 is de opvolger van De Zee - salut d’honneur Jan Hoet (2015).

Wenst u deze performance bij te wonen of een interview te doen met de kunstenares, geef even een seintje.

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende