Verse Noordzeevis in de kijker op culinair festival "A l'Ostendaise"

Het Zeeheldenplein wordt op 25 en 26 juni voor de vierde maal omgetoverd tot een mekka voor foodies.

Wie aan vis denkt, denkt aan Oostende. Daarom vindt dit jaar het culinaire evenement "A l'Ostendaise - Kom Proeven" opnieuw plaats in de Stad aan Zee. Meer dan 25 Oostendse restaurants verzamelen op het Zeeheldenplein om alle bezoekers culinair te verwennen met zicht op zee.

Kom proeven

In het laatste weekend van juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni, vind je op het Zeeheldenplein een waaier aan heerlijke gerechten. ‘Alle gerechten hebben vis als hoofdingrediënt. Verse vis die door Oostendse vissers wordt gevangen. De chef-koks van de deelnemende Oostendse restaurants halen het beste in zichzelf naar boven om iedereen van zijn sokken te blazen’, licht Burgemeester Johan Vande Lanotte toe. Daarnaast kun je genieten van enkele workshops en demonstraties. De toegang tot het evenement is gratis. Op beide dagen is iedereen welkom vanaf 11.00 uur. De gerechten en drank worden betaald met jetons die ter plaatste kunnen worden aangekocht.

Restaurants

De 27 deelnemende Oostendse restaurants pakken ook dit jaar uit met topgerechten aan democratische prijzen. ‘Jaar na jaar proberen we steeds te vernieuwen en geven we nieuwe restaurants de kans om deel te nemen. Ook dit jaar voegen we vier nieuwe namen toe aan het aanbod: Brasserie Leon Spilliaert, Au Roy Henry, Faro en De Yot’, aldus de Burgemeester.

Praktisch

A l'Ostendaise -  Kom Proeven!

Wanneer?
zaterdag 25 juni van 11.00 tot 21.00 uur
zondag 26 juni van 11.00 tot 19.00 uur

Waar?
Zeeheldenplein

Hoe?
Toegang is gratis. Gerechten kosten 4 of 6 euro per bord en er worden ter plaatse jetons verkocht per set van 10 euro, met een waarde van 2 euro per jeton. 

Een overzicht van alle restaurants vindt u als bijlage.

 

Contacteer ons
Veerle Dubois Communicatie & Pers, Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Veerle Dubois Communicatie & Pers, Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende