Volgende editie van The Crystal Ship al in 2017

Dinsdag 5 juli 2016 — Dit grootschalige kunstproject meerde tijdens de paasvakantie aan in Oostende: wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Wegens het grote succes en de blijvende vraag naar het plan met alle kunstwerken, organiseert Toerisme Oostende reeds in 2017 een nieuwe editie van het grootste kunstenfestival in zijn genre in Europa.

“The Crystal Ship was een ongelooflijk succes,” aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “De persaandacht was enorm en 3 maanden na het evenement is de vraag naar stadsplannen nog steeds groot. Daarom beslisten we, samen met curator Björn Van Poucke, om geen 2 jaar te wachten voor een nieuwe editie. We willen van Oostende de hoofdstad van de street art in Europa maken. Het is onze ambitie om de komende jaren werken van de top 50 van de wereld in Oostende te verzamelen.”

Ook Curator Björn Van Poucke is razend enthousiast: “Heel wat artiesten contacteerden mij spontaan na de eerste editie van The Crystal Ship. Het was voor mij steeds duidelijk dat Oostende de perfecte thuishaven is voor dit kunstenevenement en ik ben ontzettend blij dat we met een grote ambitie kunnen verder werken aan een nieuwe editie in 2017 en 2018.”

Toerisme Oostende vzw sloot ook een exclusiviteitscontract af met Björn van Poucke, curator van The Crystal Ship. “We verzekeren er ons op deze manier van dat Oostende de thuishaven van The Crystal Ship is en blijft”, verklaart Burgemeester Johan Vande Lanotte.

Fiets- en Wandelgids The Crystal Ship

Toerisme Oostende vzw en uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts ontwikkelden samen een fiets- en wandelgids rond The Crystal Ship. “De vraag naar plannen van The Crystal Ship is sinds de paasvakantie niet gestopt”, verduidelijkt Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Er werden ondertussen al meer dan 15.000 gratis plannen verdeeld, maar we merken dat heel wat mensen op zoek zijn naar meer diepgaande info over de kunstenaars en het parcours. Deze fiets- en wandelgids is voor hen het ideale alternatief.”

De fiets- en wandelgids van 125 bladzijden combineert informatie over de kunstenaars en hun kunstwerken met informatie over de stad Oostende. De gids is de manier om zowel de kunstroute als de Stad aan Zee te verkennen.

The Crystal Ship fiets- en wandelgids is te verkrijgen bij Toerisme Oostende vzw en verschillende gespecialiseerde boekenwinkels voor 9.95 euro. Er werden in totaal 3.000 exemplaren van de gids gedrukt. De productie was in handen van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Burgemeester Johan Vande Lanotte & Curator Björn Van Poucke - Copy Arne Deboosere
Guido van Helten - Copy Henrik Haven
Fintan Magee - Copy Henrik Haven
Smates & Locatelli - Copy Henrik Haven
Jaune - copy Henrik Haven
Jaz - copy Henrik Haven
Björn Van Poucke Curator at The Crystal Ship
Johan Vande Lanotte Burgemeester at Stad Oostende