Winnaar Internationale Beachwalk Competitie gekend

Collective OMNE komt met beste voorstel voor winterse wandeling op het Oostendse strand.

Het strand en de zeedijk maken een zeer groot deel uit van de toeristische beleving in Oostende. Om dit ook tijdens de winter extra in de verf te zetten, organiseerde de stad Oostende een internationale architectuurwedstrijd. "Uit 68 teams selecteerde een jury uiteindelijk vijf teams, die gedurende een week hun project verder uitwerkten", aldus burgemeester Johan Vande Lanotte.

Daaruit koos de jury uiteindelijk één winnaar, die met alle facetten rekening hield. Denk hierbij aan toegankelijkheid, duurzaamheid, schaduw-zon, wind, regen, water, verlichting ...

"Het uitdagende karakter heeft heel wat jonge talenten en gevestigde waarden warm gemaakt om hier op in te tekenen." aldus Maarten Van Acker, urban designer en coach binnen deze opdracht. Zijn opdracht bestaat erin om de teams te ondersteunen en hun ideeën verder te helpen dragen. “Ik help hen door een klein idee uit te vergroten en hen zo aan te zetten om volop te durven.”

“We zagen hier teams aan het werk die innoverende ideeën brachten en deze in een korte tijd hebben geperfectioneerd. Een keuze maken is nooit makkelijk, maar er kan er maar één winnen natuurlijk.”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte.

“Het winnende voorstel was onderscheidend op meerdere vlakken. Zo bouwen ze met een relatief eenvoudige constructie een unieke strandervaring. Het is niet te ingrijpend op het landschap en kan ook in de zomer deel uitmaken van het permanente aanbod. Ze blijven op een veilige afstand van de vloedlijn, maar toch zijn alle elementen met het zand en de zee aanwezig. Door een uniek spektakel ‘s nachts toe te voegen door de verlichting krijgt het een extra dimensie.”, aldus Marcel Smets, juryvoorzitter.

Hierbij een reactie van het winnende team:

“We are very glad and honored to have won this international workshop. For us the city of Ostend has a strong identity. The remarquable landscape brings a lot of issues which were very interesting and stimulating to study.”

Collective OMNE, Project: Crossing Landscape
Iris CHERVET, Pierre CHASTEL, Adrien DANIEL

Het winnende team krijgt nu de tijd om dit idee samen met het stadsbestuur verder uit te werken. De haalbaarheid van het ontwerpvoorstel zal - op alle vlakken (technisch, financieel, ...) verder onderzocht en geconcretiseerd worden en pas dan wordt beslist of het idee wordt uitgevoerd.

Contacteer ons
Veerle Dubois Pers & Communicatie , Kabinet Johan Vande Lanotte
Veerle Dubois Pers & Communicatie , Kabinet Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende