WINNAARS VUURWERKFESTIVAL OOSTENDE 2016 GEKEND!

WINNAARS VUURWERKFESTIVAL OOSTENDE 2016 GEKEND!

Tijdens Vuurwerkfestival van Oostende stonden de vuurwerkmakers opnieuw garant voor een schitterend, hoogstaand spektakel. Ook dit jaar lokte het evenement wekelijks duizenden enthousiaste vuurwerkliefhebbers naar Oostende.

Ook dit jaar kan Toerisme Oostende vzw terugblikken op een succesvolle editie: de vuurwerkmakers verrasten zowel de jury als het publiek met veel vuurwerkeffecten en zorgden er zo voor dat het vuurwerk opnieuw van hoog niveau was. De jury stond dan ook voor een moeilijke keuze!

Dit jaarlijkse evenement lokte opnieuw elke week een duizendtal enthousiaste vuurwerkliefhebbers naar de kuststad Oostende. Zij konden tijdens het festival opnieuw genieten van een gezellige ambiance en hoogstaand vuurwerk vanop de zeedijk.

Volgende vuurwerkmakers hebben deelgenomen aan de wedstrijd:

11-7-2016

Vangelabbeek Events (Lanaken)

18-7-2016

T&T Fireworks (Lummen)

21-7-2016

LPL Fireworks – Pyrotechnie Liegeoise (Luik)

25-7-2016

Party-Fices (Namen)

1-8-2016

CBF Pyrotechnics (Geraardsbergen)

8-8-2016

Pyromaniac (Anderlues)

15-8-2016

L’Etincelle (Huy)


De jury koos de eerste, tweede en derde plaats in deze competitie.

Bij de jurering werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik bij het afschieten van de vuurwerken. Daarnaast had ook het publiek een stem.

Tot winnaars van dit jaar werden verkozen:

Door de jury:

  • 1ste plaats: L’Etincelle uit Huy met 94,24%

  • 2de plaats: LPL Fireworks - Pyrotechnie Liègeoise uit Luik met 92,20 %

  • 3de plaats: Party-Fices uit Namen met 88,64%

 

Door het publiek:

  • Publiekswinnaar: Party-Fices  met een gemiddelde van 8,93 op 10

 

De jury kreeg dit jaar weer vele hoogstaande vuurwerken te zien. Een aantal vuurwerken waren erg aan elkaar gewaagd. Getuige daarvan is ook het gering puntenverschil tussen de winnaars.

L’Etincelle, uit Huy, die vorig jaar tweede werd, zorgde voor spektakel met een perfect gebruik van ruimte, hoogte en laagte. Er werd op een indrukwekkende manier gebruik gemaakt van de volledige breedte van het strand.  Er was  mooi kleurgebruik en de krachtige finale werd met een daverend applaus beloond door het publiek.

L’Etincelle mag zich winnaar noemen van het Vuurwerkfestival Oostende en mag zich volgend jaar opnieuw bewijzen op 21 juli. Daarenboven krijgen ze een geldprijs van 5.000 euro.

Titelverdediger LPL zorgde voor een zeer vlot vuurwerk, met veel wow-momenten en prachtige kleuren.

LPL wint 2.500 euro en kan op 15 augustus 2017 opnieuw een gooi doen naar de overwinning.

Party-Fices maakte een mooie come-back op het festival en kon de jury en het publiek vooral bekoren met een verschoeiend tempo en een mooie uitvulling van de volledige ruimte. Dit mooie resultaat verdient een derde plaats in deze editie en een verzekerde deelname in 2016.

Het publiek was dit jaar vooral onder de indruk van Party-Fices en verkoos hen met een gemiddelde score van 8,93 op 10 dan ook tot publiekswinnaar van deze editie. Daarmee valt Party-Fices dus dubbel in de prijzen.

 

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende