Winnaars vuurwerkfestival Oostende 2017 gekend!

Tijdens het Vuurwerkfestival in Oostende stonden de vuurwerkmakers opnieuw garant voor een schitterend, zeer hoogstaand spektakel. Ook dit jaar lokte het evenement wekelijks duizenden enthousiaste vuurwerkliefhebbers naar Oostende.

 

Toerisme Oostende vzw kan opnieuw terugblikken op een succesvolle editie: de vuurwerkmakers verrasten zowel de jury als het publiek met veel vuurwerkeffecten en zorgden er zo voor dat het vuurwerk opnieuw van hoog niveau was. De jury stond dan ook voor een moeilijke keuze!

Dit jaarlijkse evenement lokte elke week duizenden enthousiaste vuurwerkliefhebbers naar Oostende. Zij konden tijdens het festival opnieuw genieten van een gezellige ambiance en hoogstaand vuurwerk vanop de zeedijk.

Volgende vuurwerkmakers hebben deelgenomen aan de wedstrijd:
 

Datum

Naam

10/07/2017

A&T Magic - Brussel

17/07/2017

CBF PyroTechnics - Geraardsbergen

21/07/2017

L'Etincelle - Huy

24/07/2017

T&T Fireworks - Lummen

31/07/2017

Vangelabbeek Events - Lanaken

07/08/2017

Party-Fices - Namur

14/08/2017

DBK Fireworks - Merksem

15/08/2017

LPL Fireworks - Pyrotechnie Liegeoise

De jury koos de eerste, tweede en derde plaats in deze competitie.

Bij de jurering werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik bij het afschieten van de vuurwerken, daarnaast had ook het publiek een stem.

Tot winnaars van dit jaar werden verkozen:

Door de jury:

  • 1ste plaats: L’Etincelle uit Huy met 95,76%

  • 2de plaats: DBK Fireworks uit Merksem met 93,94%

  • 3de plaats: Party-Fices uit Namen met 92,12%

Door het publiek:

  • Publiekswinnaar: Party-Fices met een score van 86,50%

De jury kreeg dit jaar weer vele hoogstaande vuurwerken te zien. Een aantal vuurwerken waren erg aan elkaar gewaagd. Getuige daarvan is ook het gering puntenverschil tussen de winnaars.

L’Etincelle, die ook vorig jaar won, zorgde voor spektakel met een perfect gebruik van ruimte, hoogte en laagte. Er werd op een indrukwekkende manier gespeeld met de volledige breedte van het strand.  Er was  mooi kleurgebruik en de krachtige finale werd met een daverend applaus beloond door het publiek.

L’Etincelle mag zich de winnaar noemen van het Vuurwerkfestival van Oostende en mag zich volgend jaar opnieuw bewijzen op 21 juli. Daarenboven krijgen ze een geldprijs van 5.000 euro.

DBK maakte dit jaar een meer dan geslaagde comeback op het festival. Met zeer spectaculair, origineel en overweldigend vuurwerk wisten ze iedereen, waaronder de jury te overtuigen.

DBK wint 2.500 euro en kan op 15 augustus 2018 opnieuw een gooi doen naar de overwinning.

Party-Fices is een bekende naam op het festival en kon de jury en het publiek vooral bekoren met een verschoeiend tempo, en z’n mooie uitvulling van de volledige ruimte.

Het publiek was dit jaar vooral onder de indruk van Party-Fices en verkoos hen met een score van 86,5% dan ook tot publiekswinnaar van deze editie. Daarmee valt Party-Fices dus dubbel in de prijzen.

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende