Winter in het Park gaat door met extra veiligheidsmaatregelen

Winter in het Park gaat door met extra veiligheidsmaatregelen

Winter in het Park heeft extra maatregelen getroffen om volledig volgens de nieuwe maatregelen te verlopen. De zone waarin het evenement plaatsvindt is volledig afgebakend en er wordt gewerkt met specifieke in- en uitgangen om het Covid Safe Ticket te controleren. Winter in het Park vindt plaats van vrijdag 3 december tot en met zondag 9 januari 2022 in het Leopoldpark in Oostende. De organisatoren en Stad Oostende zullen het evenement en het verloop ervan zeer goed opvolgen en waar nodig bijsturen.

De voorbije weken is alles in het werk gesteld om Winter in het Park op een veilige en corona-proof manier te laten doorgaan. Zo werd er 500 meter heras-hekken geplaatst om de zone van het evenement te kunnen afsluiten. Bezoekers zijn meer dan welkom, maar om alles georganiseerd en veilig te laten verlopen zijn er twee ingangen en twee uitgangen. Aan de ingangen wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd. Er zal ook een circulatieplan zijn met aangeduide looprichtingen.

Alle bezoekers vanaf 16 jaar moeten hun Covid Safe Ticket samen met hun identiteitskaart voorleggen vooraleer ze toegang krijgen tot Winter in het Park. Mensen zonder Covid Safe Ticket kunnen helaas niet worden toegelaten op het evenement. Mondmaskers zijn verplicht, voor iedereen vanaf zes jaar (zoals vandaag in het Overlegcomité is beslist). Winter in het Park sluit ten laatste om 23.00 uur, gelijklopend met de horeca.

“We hebben vanuit de stad nauw overlegd met de organisatoren om Winter in het Park op een veilige manier te kunnen laten doorgaan”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “Winter in het Park is een belangrijk evenement voor de toeristische sector in Oostende en is in deze kerstperiode ook zeer belangrijk om de bezoekers in onze stad voldoende te spreiden. We blijven zeer waakzaam of alles volgens de geldende maatregelen verloopt en zullen niet aarzelen om in te grijpen mocht dit nodig zijn.”

Story image

Winter in het Park wil dankzij al deze maatregelen een veilig, maar vooral uiterst gezellig winterevenement blijven. Ook dit jaar pakt de organisatie uit met meer dan 50 kerstchalets en een grote schaatspiste op de vijver van het Leopoldpark. Net als andere jaren is het park sfeervol verlicht.

Praktische informatie:

Openingsuren

Schaatsen op de vijver

 • Ma t.e.m. do: 11u. tot 20u. (tijdens kerstvakantie tot 22u.)
 • Vrijdag: 11u. tot 22u. 
 • Zaterdag: 10u. tot 22u.
 • Zondag: 10u. tot 22u.

Uitzonderingen

 • 24/12 en 31/12 van 11u. tot 17u.
 • 25/12 en 01/01 van 14u. tot 22u.
 • 09/01 van 10u. tot 20u.

Kerstmarkt

 • Ma t.e.m. do: 12u. tot min. 21u, max. 23u.
 • vrijdag: 12u. tot min. 22u, max. 23u.
 • Zaterdag: 11u. tot min. 22u, max. 23u.
 • Zondag: 11u. tot min. 21u, max. 23u.

Uitzonderingen

 • 24/12 en 31/12 van 12u. tot 17u.
 • 25/12 en 01/01 van 14u. tot min. 22u, max. 23u.
 • 09/01 van 11u. tot 21u.

Ingangen:

 1. Leopold II-laan (in het midden tussen de Karel Janssenslaan en de E. Beernaertstraat)
 2. Karel Janssenslaan t.h.v. de IJzerstraat

→ rolstoelgebruikers en families met kinderwagens kunnen langs beide ingangen het evenement bezoeken

Uitgangen:

 1. 2de brug t.h.v. de kiosk richting E. Beernaertstraat
 2. Op het einde van het wandelpad langs de vijver dat loopt langs de ingang ijsschaatspiste richting E. Beernaertstraat.

Er komt geen in- en uitgang op de hoek van de Leopold II-laan en de Karel Janssenslaan om het kruispunt te ontlasten van de grote verwachte drukte, en de wachtrijen.


Alle foto's zijn van 2 jaar geleden, toen er geen mondmaskerplicht was.Vanaf morgen zijn er nieuwe beelden beschikbaar van de editie 2021-2022. Deze kunnen steeds opgevraagd worden.

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende