Winter in Oostende wordt weer een voltreffer!

Winter in Oostende wordt weer een voltreffer!

Na de succesvolle editie van Winter in Oostende vorig jaar, wordt in 2018 verder gebouwd op het succes. Ook dit jaar worden van 30 november 2018 tot 6 januari 2019 Winter in het Park en de spectaculaire Lichttunnel boven de Adolf Buylstraat de blikvangers. De inpakbar met Oostends cadeaupapier, het Huis van de Kerstman, de X-MAS Late Night Shopping, de Christmas Village en de Winteranimaties komen ook terug. Helemaal nieuw is dat Toerisme Oostende vzw naast de Rest“O”Cheque ook uitpakt met een Oostendse Hotelcheque. De grote kick-off van Winter in Oostende is voorzien op vrijdag 30 november met de première van de Lichtshow en de opening van Winter in het Park.

Na de succesvolle editie van Winter in Oostende vorig jaar, wordt in 2018 verder gebouwd op het succes. Ook dit jaar worden van 30 november 2018 tot 6 januari 2019 Winter in het Park en de spectaculaire Lichttunnel boven de Adolf Buylstraat de blikvangers. De inpakbar met Oostends cadeaupapier, het Huis van de Kerstman, de X-MAS Late Night Shopping, de Christmas Village en de Winteranimaties komen ook terug. Helemaal nieuw is dat Toerisme Oostende vzw naast de Rest“O”Cheque ook uitpakt met een Oostendse Hotelcheque. De grote kick-off van Winter in Oostende is voorzien op vrijdag 30 november met de première van de Lichtshow en de opening van Winter in het Park.

“Het vernieuwde concept ‘Winter in Oostende’ was vorig jaar een groot succes.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “We zetten daarom dit jaar in op continuïteit, maar zorgen voor voldoende vernieuwende accenten. Zo zal de spectaculaire Lichttunnel aangevuld worden met extra elementen. Een mash-up van 10 nummers door de Oostendse DJ Yamo zal zorgen voor de perfecte soundtrack. In het Leopoldpark komen er maatregelen om de vele bezoekers op een comfortabele manier te ontvangen door het plaatsen van houten wandelpaden op de graszones en er zal extra rekening gehouden worden met de omwonenden door het inperken van de muziek.”

Het vernieuwde concept werd ook genomineerd in de categorie Innovatie- & Creativiteitsprijs 2018 voor de driejaarlijkse West-Vlaamse Toerismeprijzen van Westtoer. Deze zullen uitgereikt worden op 25 september in Kursaal Oostende.

Samen met het spectaculaire Winter in het Park, waarbij de bezoekers op de vijver van het Leopoldpark kunnen schaatsen, is de Lichttunnel in de Adolf Buylstraat de absolute blikvanger van de Winter in Oostende. Deze tunnel zal de hele straat overkappen over een lengte van 188 meter met een hemel van 232.500 lichtjes. Nieuw dit jaar is dat er ook nog eens een 85-tal verlichte sterren en manen in de tunnel geplaatst worden. De eerste show staat gepland op vrijdag 30 november om 17.45 uur. Daarna zijn er dagelijks vier spectaculaire shows te zien: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.

We stellen vast dat de lichtshow een positief effect heeft op de passage in alle winkelstraten van het centrum. Shoppers komen voor dit unieke event speciaal naar Oostende en doen dan hier hun kerstinkopen.”, stelt centrummanager Ilse Snick.

Ook het winkelcentrum wordt dit jaar verder betrokken bij Winter in Oostende. Bij meer dan 80 handelaars worden de kerstinkopen in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Bovendien kunnen shoppers in de inpakbar in het Feest-en Cultuurpaleis hun kerstcadeautjes ook gratis laten inpakken door inpakspecialisten. Op vrijdag 14 december wordt er in samenwerking met het Centrummanagement Oostende een sfeervolle X-MAS Late Night Shopping geörganiseerd.

Doorheen de volledige periode van Winter in Oostende kan je alle evenementen en animaties beleven langs het belevingsparcours in de stad. Tijdens de weekends en in de kerstvakantie is er ook aangepaste winteranimatie in de centrumstraten.

Wintercadeau op je hotelkamer

Winter in Oostende beleef je best op meerdere dagen. Bij het boeken van een hotelovernachting tussen 30 november 2018 en 6 januari 2019 op www.winterinoostende.be ligt er immers een winters cadeau klaar op de kamer met een waarde van meer dan 70 euro. Naast een hele reeks goodies, tickets en voordelen om de winter van Oostende optimaal te beleven, zijn de unieke Oostende-handschoenen dit jaar de absolute eye-catcher.

Om het verblijfstoerisme extra te stimuleren pakt Toerisme Oostende vzw ook uit met een Hotelcheque. Deze cadeaubon krijgt een plaatsje naast de succesvolle Rest“O”Cheque waarvan er ondertussen meer dan 3.300 verkocht zijn. De Hotelcheque zal te koop zijn vanaf 1 november 2018 via visitoostende.be en aan de balie van Toerisme Oostende vzw.

Lifestylemagazine

Toerisme Oostende vzw pakt samen met de vzw Centrummanagement ook uit met een winterse versie van het recente zomermagazine. “We merken dat bezoekers van onze stad meer en meer inspiratie willen om nieuwe adresjes te ontdekken.”, aldus Algemeen Directeur van Toerisme Oostende vzw Peter Craeymeersch. “Met dit magazine willen we hier een antwoord op geven. Het is tevens de perfecte manier om de vele ondernemers die onze stad rijk is, extra in de kijker te zetten en een boost te geven.”

Winter in Oostende: overzicht

Winter in het Park

Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark zullen bezoekers kunnen schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. Dagelijkse animaties en activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie maken de beleving compleet.

Leopoldpark
30 november 2018 tot 6 januari 2019

Spectaculaire Lichtshow in de Lichttunnel

Een feeërieke lichttunnel overkapt de Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire Lichtshow op muziek. Met maar liefst 232.500 lichtjes zal je je ogen én oren niet geloven wanneer je deze Lichtshow beleeft in Oostende. De volledige Adolf Buylstraat wordt overkapt en over een afstand van 188 meter droom je weg onder deze verlichte koepel. De eerste show staat gepland op vrijdag 30 november om 17.45 uur. Nog op 30 november kan je genieten van de Lichtshow om 18.45 en 19.45 uur. Daarna zijn er dagelijks vier spectaculaire shows te zien: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.

Adolf Buylstraat
30 november 2018 tot 6 januari 2019

Huis van de Kerstman

Altijd al eens willen weten hoe het huis van de Kerstman eruit ziet? Dit najaar verhuist zijn stulpje opnieuw naar het Oostendse Wapenplein. Het Huis van de Kerstman is de ideale spot voor jouw kerstfoto. Van 14 tot en met 16 december kun je ook met de echte Kerstman op de schoot. Dan reist hij af vanuit Rovaniemi (Lapland) om die kerstfoto compleet te maken.

Wapenplein
30 november 2018 tot 6 januari 2019

Kerstverlichting en winteranimatie

Wie de donkere dagen tijdens de wintermaanden beu wordt, kan vanaf 30 november in Oostende terecht om te genieten van hartverwarmende lichtjes. De ganse stad baadt dan in kerstverlichting en wordt opgefleurd door typische winterse animaties die de vele shoppers in de centrumstraten zullen weten te verrassen. Enkele iconische plekken als de Mercator, Kursaal Oostende en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk worden bovendien extra uitgelicht.

 • Kerstverlichting in de ganse stad

30 november 2018 tot 6 januari 2019

 • Winteranimatie in de shoppingstraten in het centrum

tijdens de weekends en kerstvakantie in de periode van 30 november 2018 tot 6 januari 2019

X-MAS Late Night Shopping

Meer dan 180 winkels uit de centrumstraten blijven op vrijdag 14 december open tot 20 uur. Heel wat handelaars bieden hun klanten een geschenkje aan, anderen trakteren met een hapje en een drankje. In de winkelstraten is er extra kerstanimatie voorzien. Er zullen ook verschillende dj-sets opgesteld staan en natuurlijk zullen ook de modeshows niet ontbreken.

Centrumstraten
vrijdag 14 december 2018 tot 20.00 uur

Inpakbar Feest- & Cultuurpaleis

Shoppers kunnen tijdens de kerstperiode hun pakjes laten inpakken in de Inpakbar in het Feest- & Cultuurpaleis. Onze inpakspecialisten pakken je kerstcadeautjes in uniek Oostends cadeaupapier in.

Feest- & Cultuurpaleis
Openingsuren:

 • Vrijdag 30 november van 16.00 tot 20.00 uur

 • Zaterdag 1 en zondag 2 december van 14.00 tot 18.00 uur

 • Woensdag, donderdag en vrijdag van 5 tot 13 december van 14.00 tot 18.00 uur

 • Zaterdag 8 en zondag 9 december van 11.00 tot 18.00 uur

 • Vrijdag 14 december (X-MAS Late Night Shopping) van 11.00 tot 20.00 uur

 • 15 december tot 23 december van 11.00 tot 18.00 uur

 • Maandag 24 december van 11.00 tot 16.00 uur
  26 december tot 30 december van 14.00 tot 18.00 uur

 • Maandag 31 december van 12.00 tot 16.00 uur

 • 2 januari tot 6 januari van 14.00 tot 18.00 uur

Christmas Village

Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Geniet met een glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. De kerstmarkt wordt omringd door meer dan 150 verlichte kerstbomen.

Vissersplein & Kadzandbonenstraat
20 december 2018 tot 1 januari 2019

Eindejaarsvuurwerk / NYE

Het eindejaarsvuurwerk is een traditie in Oostende. Duizenden mensen vieren om middernacht de overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht en de luide knallen van een betoverend vuurwerk. In Kursaal Oostende en Wellington Hippodroom staan er ook weer spetterende parties op het programma.

Groot Strand
maandag 31 december 2018 om middernacht

Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik in Oostende is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ‘ijsberen’. Gewapend met een flinke dosis lef en hier en daar een carnavalspruik, trotseren ze vrolijk het ijskoude zeewater.

Strand t.h.v. de 3 Gapers
zaterdag 5 januari 2019

 

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende