Zes tips voor een zinderende paasvakantie in Oostende

Eindeloos zandkastelen bouwen tijdens je welverdiende vakantie aan zee is zo passé. In Oostende kun je op duizend-en-één manieren uitwaaien na een hectische werkperiode, maar de zes leukste dingen om deze paasvakantie te doen, vind je alvast met zekerheid terug hieronder! 

Grote Kunst voor Kleine Kenners
Fort Napoleon - 10 februari tem 15 april 

Laat je samen met je kids onderdompelen in de heerlijke doe-expo rond de kinderboeken 'Grote Kunst voor Kleine Kenners' van schrijfster Thaïs Vanderheyden. Geniet van een spannende speurtocht die je brengt langs de kelders én het dak van Fort Napoleon, in de voetsporen van de geniepige dieven die een schilderij gestolen hebben.
Meer info via visitoostende.be 

Springtij kindercultuurfestival 
Oostende - 31 maart tem 15 april 

Waanzinnige expo's, unieke workshops, leuke shows, theater, overal muziek, verhalen (voor)lezen, naar hartenlust tekenen,... Kindercultuurfestival Springtij bezorgt kinderen de meest creatieve paasvakantie in Oostende! Toerisme Oostende vzw slaat hiervoor de handen in elkaar met verschillende culturele instanties in Oostende. Meer info via springtij-oostende.be.

Hangtime 
Fortstraat 
In de gebouwen van het voormalige Explorado opende eind vorig jaar het eerste trampolinepark langs de Belgische kust. Desondanks 1.000 vierkante meter trampolines zal Hangtime toch meer zijn dan énkel dat. Terwijl je kids zich uitleven op de trampolines, kunnen ouders genieten van een kopje koffie. De jumpers kunnen hun energie deze paasvakantie helemaal kwijt in deze nieuwe setting in Oostende. Een must! Meer info via hangtime.be

The Crystal Ship
Oostende - van 31 maart tem 8 april

Dit Public Art Festival vlijt zich ook dit voorjaar opnieuw neer in Oostende.
Tijdens deze twee weken kun je verschillende internationale en nationale kunstenaars live aan het werk zien terwijl ze hun kunstwerk in elkaar timmeren. Het resultaat wordt toegevoegd aan het bestaande parcours van de inmiddels 42 grote én honderden kleine kunstwerken die de Stad aan Zee decoreren. Meer info via visitoostende.be.

K3 en Kaatje 
Kursaal Oostende - Paasvakantie
Het statige Kursaal Oostende is alweer het begeerde podium van een spetterende K3 show. Op 7 en 8 april komt het populaire meisjestrio langs in hun favoriete badplaats. Daarna komt Kaatje van het gelijknamige Ketnetprogramma haar verjaardag vieren met alle kids in Oostende! Meer info via visitoostende.be.

Paaseierenraap in Leopoldpark
Leopoldpark - 1 april 

Op paaszondag organiseert Toerisme Oostende vzw een avontuurlijke paaseierenraap voor het hele gezin in het gezellige Leopoldpark. Kinderen kunnen zich vooraf inschrijven volgens leeftijd: 0 - 3 jaar, 3 - 5 jaar, 5 - 7 jaar en 8 - 12 jaar. Om 10u stipt wordt het startschot gegeven en begint de leukste paaseierenraap van het land! Meer info via visitoostende.be. 

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be.

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende